Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rise Against – “Nowhere Generation”

© CPU – Sven Michiels

Dat er iets op til was bij Rise Against, was duidelijk. Vorig jaar losten de Amerikanen “Broken Dreams, Inc.” als leadtrack van de comicsserie Dark Nights: Death Metal. De voorbije weken werden geregeld korte filmpjes gepost op hun sociale media, en nu komt de aap uit de mouw. Op 4 juni 2021 komt hun nieuwe album Nowhere Generation op de markt, wat al hun tiende full length-album zal zijn. Om de bekendmaking hiervan extra kracht bij te zetten, sturen ze de titeltrack de ether in.

Wie na “Broken Dreams, Inc.” hoopte dat de snelle, snedige en furieuze lijn zou aangehouden worden, moeten we teleurstellen. “Nowhere Generation” start rustig met de tekst van het refrein, enkel ondersteund door de leadgitaar. De samenzang die er op het einde van dit stuk bijkomt, is zeer sterk. Het nummer bouwt verder op richting het catchy refrein, dat op en top Rise Against klinkt. Wanneer we aan het laatste deel van de track komen, tonen de heren hun grootsheid. Het gaat allemaal wat sneller en voller klinken tot ze de instrumentatie opnieuw tot enkel gitaar beperken om vervolgens met een aangepast refrein af te sluiten. Rise Against levert opnieuw een hele sterke single af. Aangezien ook “Broken Dreams, Inc.” op de tracklist van Nowhere Generation te bespeuren valt, worden de verwachtingen voor het nieuwe album torenhoog gelegd. Wij duiden 4 juni alvast met stip aan in onze agenda.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 1): Van de startgrid tot de finish in een razende vaart

Het is nog vroeg in het festivalseizoen, maar onze oosterburen worden al verwend met het grootste festival dat Duitsland rijk is: Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.