Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mandrake Handshake – “Monolith”

© Lola Stephen

Psychedelische muziek bestaat in allerlei vormen en kleuren, maar de meest opwindende soort komt dezer dagen van bands die niet schuw zijn van een beetje exotica, rare instrumenten en (misschien wel het allerbelangrijkste) wilde kronkelige dansjes. In dat kamp vind je onder andere Mandrake Handshake terug. De tienkoppige band uit Oxford valt naast haar talrijke bezetting op door haar kolkende en avontuurlijke sound, die desondanks haar onderhuidse complexiteit heerlijk vlot en swingend overkomt. “Hypersonic Super-Asterid“, “Gonkulator” en het geweldige “Mandragora” waren nummers die eerder al met gevoel voor dramatiek doorheen diepe mystieke wateren snorkelden, en met “Monolith” lijkt nu de voorlopige kroon op het werk te volgen van de adembenemende psychedelische tocht die Mandrake Handshake aan het uitstippelen is.

Het nummer opent schemerig en geheimzinnig met een bevend gitaarlijntje, dat al snel door de warme gonzende walm van bas en wah-wah opgeslorpt wordt. De vibrato’s die je om de oren tollen, oscilleren zachtjes verder en verder, terwijl de temperatuur stijgt en jij niet anders kan dan zweten van ontzetting. Op de kaap van vier minuten komt alle instrumentatie samen in een kolkende psychedelische maalstroom, met uitspattingen van fuzz, blieperige effecten en grommende saxofoons, allemaal terwijl de heroïsch klinkende vocals van Trinity De Simone en Liv Duval je kippenvel bezorgen. Het is, in één woord, adembenemend. Hoe bescheiden het einde je ook overvalt, des te opwindender was de benevelde mystieke trip die Mandrake Handshake je heeft bezorgd doorheen het nummer zelf.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mandrake Handshake - "Gonkulator"

Dat er in Oxford niet enkel wordt gestudeerd, bewijst Mandrake Handshake ons. Het zestal uit een van de bekendste Britse studentensteden wist…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mandrake Handshake - "Mandragora"

Plan maar eens een repetitie wanneer je band bestaat uit tien leden. Het is reële problematiek die het Londense Mandrake Handshake wonderbaarlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.