Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Mandrake Handshake – “Hypersonic Super​​-​​Asterid”

Je komt niet elke dag voorbij een band die tien leden telt. Waar je waarschijnlijk nog minder frequent mee in aanraking komt is een band die haar muziek bestempelt als ‘flowerkraut’. Je weet wel, een mengeling tussen hippy-happy flowerpower en bevreemdende, desoriënterende krautrock. Het klinkt moeilijk of zelfs onmogelijk met elkaar te verzoenen, maar Mandrake Handshake, dat voordien nog door het leven ging als Knobblehead, weet het perfect met elkaar te combineren. Dat er meteen een voorliefde voelbaar is voor mystieke, psychedelische djingel-djangel viel al af te leiden uit de geheimzinnige naam van de band, verwijzend naar de mandragora: een geneeskrachtige, bijna magische plant uit lang vervlogen tijden. Mandrake Handshake klinkt desondanks hun diep psychedelische karakter toegankelijk genoeg om beluisterbaar te zijn voor iedereen, en straalt met haar sublieme soundscapes een ongelooflijke levenskracht uit.

Dat brengt ons bij “Hypersonic Super-Asterid”. De naam van het nummer lijkt op het eerste gezicht in elkaar geflanst met een ouijabord en een beetje hulp van de goden, maar vertaalt bij nader inzien de sfeer van het nummer naadloos naar woorden. Het strakke drumwerk heeft je meteen beet, net als de hypnotiserende baslijn. De vibrato die het begin van het nummer definieert ontaardt langzaam maar zeker in een swingende zweterige boel waarvoor we graag zouden verwijzen naar de sixties, maar de enorm hedendaagse sound van Mandrake Handshake laat zich geenszins tot die periode beperken. Het hoogtepunt van de bijna negen minuten lange trip ervaar je naar het einde toe, waar de beklijvende vocals je wel degelijk het gevoel geven dat je, al surfend op een asteroïde, de lichtsnelheid benadert.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 mei 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief