Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mandrake Handshake – “Mandragora”

Plan maar eens een repetitie wanneer je band bestaat uit tien leden. Het is reële problematiek die het Londense Mandrake Handshake wonderbaarlijk genoeg niet lijkt te ervaren, gezien de hoge kwaliteit en het geoliede karakter van hun muziek. De bandleden leerden elkaar trouwens kennen op de universiteitscampussen van Oxford en haalden de mosterd voor hun naam bij het gelijknamige nummer van The Brian Jonestown Massacre. Uit dat laatste kan je al een voorliefde voor mystieke, psych-rock-kronkels afleiden, en dat vermoeden zagen we meteen bevestigd bij het uitkomen van hun geweldige debuutsingle enkele maanden geleden.

“Hypersonic Super-Asterid” leerde ons voor het eerst de term ‘flowerkraut’ kennen, en of de psychedelische meteorietinslag die daarmee gepaard ging nog vers in het geheugen zit. Als je dacht dat het hoogtepunt van de band daarmee meteen achter de rug was, heb je het lelijk mis, en wel omwille van het fantastische “Mandragora”. De band speelt op dit nummer met exotische ritmiek en bezwerende junglefunk die je in zweet doen uitbreken, hallucinaties opwekken, en mythische wezens tot leven wekken. De wah-wah verricht wonderen in het begin van het nummer, allemaal terwijl de enorm gelaagde instrumentatie samenvloeit tot een pruttelende heksenstoofpot die ergens halverwege het woord gunt aan de overigens uitstekende vocals van Trinity De Simone en Liv Duval. ‘Shake the hand of the Mandrake’, word je aanlokkelijk toegefluisterd. Wat volgt is een explosie van caleidoscopische chaos waarover een fluit angstig haar gangetje gaat. Warm aan te raden, die nieuwe van Mandrake Handshake!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 juli 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief