Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berry – “Summer Sun”

Matt Berry is van alle markten thuis. De Brit is namelijk niet enkel als muzikant bekend, hij heeft ook een acteercarrière. Je kan hem misschien kennen van series als The IT Crowd, Disenchantment of What We Do in the Shadows. Dat hij veel acteert, betekent niet dat zijn hoeveelheid aan muzikale output minder is. Op 14 mei verschijnt zijn negende plaat The Blue Elephant en met het instrumentale “Aboard” hoorden we al dat hij de psychedelische tour zou opgaan. Met “Summer Sun” neemt hij ons opnieuw terug in de tijd.

Want “Summer Sun” zou zomaar in de sixties kunnen gemaakt zijn. Al van bij het begin is dat duidelijk hoorbaar door de rijke twaalfsnarige gitaarriff. Denk hierbij aan bands als Allah-Las of natuurlijk The Beatles en je weet waar zijn inspiratie vandaan komt. Daarnaast zou het nummer perfect passen op Woodstock in ’69, want de trippy sfeer in het midden van de song in combinatie met het uitbundige ‘Gimme that summer sky!’ zorgt voor een heerlijk vrij gevoel.

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Summer Sun"

Het is alweer van 2018 geleden dat Hooverphonic voor het laatst een album uitbracht. Looking for Stars was de eerste samenwerking met zangeres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.