Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berry x Emma Noble – “Beatmaker”

Het huidige Beatmaker is een nieuwe cover van het toenmalige Beatmaker, de haast té funky prestatie van Doris. Matt Berry en Emma Noble zijn verantwoordelijk voor de herintroductie van stijl en groove in deze wereld, en ze doen dat met een eerbetoon aan het origineel.

Emma Noble is een zangeres, tekstschrijver en DJ uit het land der Engelen en behoort tot het DJ-duo Noble & Heath. Ze bracht haar eerste solowerk, “No Turning Back”, uit in 2020 en ze is niet onbekend met ‘nen goeien’ cover, met haar single “You’re the Woman”, een stevige knipoog naar Marvin Gaye zaliger, die dan ook wel te zwoel voor de wereld was. Matt Berry heeft dan weer geen introductie nodig. De Britse ster, bekend en gekend voor zijn hitshows zoals What We Do in the Shadows en The IT Crowd en zijn goddelijke stem die hij rijkelijk uitstrooit aan een overvloed aan projecten, heeft daarnaast niet minder dan negen albums uitgegeven. Hij werkt voornamelijk mee aan muziek bestemd voor series, en dat is Beatmaker ook, een kruidige toevoeging aan zijn nieuwste show Toast in Tinseltown.

Beatmaker neemt je vanaf de eerste tel mee naar het funky glamour leven van de Beatmaker, een smooth grooving whisky-zuipende hartenbreker op diens avonturen. Een tokkelende baslijn, schelle trompetten en Emma’s rijke stem nemen je mee terug in de tijd en de elektrische orgels zijn de kers op de taart. In de gezongen tekst is er echter niet veel spijs, noch variatie, maar deze was ook niet te vinden in het origineel van onze Doris. De jazzy invloeden van Matt Berry en het sneller tempo maken voor een vlottere plaat, maar het verliest ietwat de charme en de trage funk waar de luisterende wereld naar smacht.

“Beatmaker” is een zalige, samengenaaide gruwel van jazz en funk, met duidelijk teveel inspiratie van Doris, maar ook met de sublieme jazztoetsen en puik stemwerk. Het lijkt echter een gemakkelijke kopie van het origineel en mist wat authenticiteit. Jammer dan dat Matt Berry zijn zijdezachte stem niet in de strijd wierp. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…
InstagramLiveRecensies

Cory Wong @ Ancienne Belgique (AB): Vuur op het podium

Wie op zoek is naar dansbare funk of aanstekelijke jazz moet bij de Amerikaanse gitarist, songwriter en producer Cory Wong aanbellen. Als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.