Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic – “Summer Sun”

Het is alweer van 2018 geleden dat Hooverphonic voor het laatst een album uitbracht. Looking for Stars was de eerste samenwerking met zangeres Luka Cruysberghs en het ziet er al naar uit dat het niet bij één album blijft. Alex Callier en Raymond Geerts, de mannen aan Luka’s zijde, gaan al langer mee in de Belgische muziekscène dan de huidige frontvrouw oud is. Toch blijven de mannen erin slagen hun band relevant te houden en vinden we ook op dat eerder vermelde tiende album enkele hits terug. “Release Me“, dat eerder dit jaar werd uitgebracht als inzending voor het Eurovisiesong Festival, werd niet meteen warm onthaald, maar misschien doet “Summer Sun” het beter.

In tegenstelling tot “Romantic“, de allereerste single met Luka, slaat “Summer Sun” niet meteen in. De oorzaak hiervan kan deels in het tempo liggen dat net iets trager ligt dan op de eerder vermelde single, maar daarom hoeft deze niet meteen onder te doen. Door het aanwezige orkestje bevindt het zich op vlak van sfeer wat in dezelfde lijn als The Night Before (het album met hits als “Anger Never Dies“, “One Two Three” en “The Night Before“). Tegelijkertijd toont Calier opnieuw een nieuw muzikaal kantje van zichzelf.

“Summer Sun” is de eerste single van een nieuw album, maar op een releasedatum is het wellicht nog even wachten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

860 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luka - "FOMO"

Luka Cruysberghs is voor velen onder ons al lang geen onbekende meer. Na een killerpassage in The Voice, waar ze haast moeiteloos…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Luka - "Not Too Late"

“Not Too Late” mag dan wel de debuutsingle van Luka Cruysberghs zijn, de zangeres is geen onbekende in het Belgische muzieklandschap. Enkele…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Hidden Stories (★★★): Circus met gebrek aan magie

Vorig jaar dropte Hooverphonic uit het niets een bommetje. Na twaalf jaar keerde Geike Arnaert terug naar de groep en zo zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.