Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Banji – “Dogbreath”

In Nederland bloeit de indiescene als nooit te voren en daar zit ook Banji voor iets tussen. Het viertal uit Utrecht kwam in november meteen langs de grote poort binnen met debuutsingle “Listen” en kon er al snel een kleine hype mee losweken. Op de digitale editie van het showcasefestival Eurosonic speelden ze ook een meer dan sublieme set en groeide ook de interesse buiten de Nederlandse landsgrenzen. Op nieuwe muziek moeten we desondanks al weer een aantal maanden wachten, maar met een eerste ep in het verschiet brengt de groep daar weldra verandering in. Met het aanstekelijke “Dogbreath” weten ze de opwaartse spiraal op een luchtige manier verder te zetten.

Banji komt op “Dogbreath” weer uiterst vrolijk en frivool voor de dag. Een ludieke intro eist meteen de aandacht op en vloeit netjes over in de eerste strofe waarin de zang van Morris Brandt voor veel flair weet te zorgen. Het refrein is lekker catchy en doet ons bij momenten denken aan een cocktail van het beste van Easy Life en Glass Animals. De band durft wel eens buiten de lijntjes te kleuren, maar net dat maakt ook “Dogbreath” zo een verfrissend en aanstekelijk deuntje. De energie en het tempo van “Listen” mogen dan wel in mindere mate aanwezig zijn, de soundtrack van de eerste zomeravonden weten ze hiermee alvast iets leuker te maken.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1568 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

De Staat @ De Roma: Temperamentvolle spanning

Bij onze noorderburen is De Staat al geruime tijd een gevestigde waarde die opgewassen is voor de grootste podia. Wegens het tragisch…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Banji - "Chills"

Deze week steekt de Nederlandse band Banji voor het eerst het kanaal over voor een tour op het Britse vasteland. Het kwartet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Banji - "Listen"

De naam van het Utrechtse viertal Banji doet in het Nederlandse popcircuit al een heel tijdje de ronde. Hier en daar speelde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.