Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Banji – “Listen”

De naam van het Utrechtse viertal Banji doet in het Nederlandse popcircuit al een heel tijdje de ronde. Hier en daar speelde de groep al eens een optreden in hun thuisland en dat leverde al heel wat buzz op. Ook bij PIAS bleken ze onder de indruk te zijn en ze boden hen bijgevolg ook een platencontract aan waar de band met veel plezier hun krabbeltje onder zette. Een jaar lang sloot de band, die uit leden van Palmsy, WIES en Radio Eliza bestaat, zich in de studio op om hun eigen geluid te vinden en te werken aan een eerste album. Hun debuutsingle “Listen” zag deze week het levenslicht en daarvoor werkten ze onder meer samen met Jeroen De Pessemier van The Subs.

Naar eigen zeggen wil Banji de randjes van hiphop en indie opzoeken, een ambitieus idee dat ze met “Listen” meteen in daden konden omzetten. Op hun debuutsingle klinkt het Utrechtse gezelschap heel speels en vooral ook heel opgewekt. Er gebeurt heel wat in “Listen” waardoor het nummer op het eerste gehoor misschien wat chaotisch overkomt, maar toch zit alles goed op zijn plaats. De gitaren zorgen voor een ruwe energie, terwijl de woobly synthgeluiden voor absurditeit en gekkigheid zorgen. Met Morris Brandt heeft Banji ook nog eens een zeer charismatische en innemende frontzanger in zijn rangen die de puntjes op de i zet.  “Listen” is een zeer spannend en geslaagd debuut van deze Nederlanders!

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1573 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

De Staat @ De Roma: Temperamentvolle spanning

Bij onze noorderburen is De Staat al geruime tijd een gevestigde waarde die opgewassen is voor de grootste podia. Wegens het tragisch…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Banji - "Chills"

Deze week steekt de Nederlandse band Banji voor het eerst het kanaal over voor een tour op het Britse vasteland. Het kwartet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Banji - "Dogbreath"

In Nederland bloeit de indiescene als nooit te voren en daar zit ook Banji voor iets tussen. Het viertal uit Utrecht kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.