Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sufjan Stevens – “Meditation V”

Sufjan Stevens zit niet stil, nadat hij vorig jaar met Aporia en The Ascension twee albums uitbracht, komt hij ook dit jaar met een nieuwe plaat. Convocations heet het geheel en het zal 49 instrumentale nummers bevatten. Een hele brok dus die je in twee en een half uur zal kunnen verorberen. Het geheel wordt opgedeeld in vijf delen met Meditations, Lamentations, Revelations, Celebrations en Incantations. Ieder deel wordt voorafgegaan door een single en een livestream en deze week is dat het geval bij Meditations. “Meditation V” is de single en op 8 april om 18u zal je de livestream van dat volledige deel hier kunnen zien.

Iets langer dan twee minuten duurt “Meditation V” en veel kunnen we er ook niet over zeggen. Het heeft inderdaad iets meditatief waardoor je helemaal in trance geraakt en bevat enkel een synth die op een zweverige toon voor rust zorgt. Samen met de visuals van Melissa Fuentes ben je voor een tweetal minuten helemaal weg van de wereld, al kan dit voor anderen ook gewoon als saai bestempeld worden. We zullen het in zijn geheel moeten zien en dus zetten we al ons alarm voor donderdag 18u.

Op 6 juni zouden alle delen online verschenen moeten zijn waarna het volledige project beschikbaar is. Het album kwam er trouwens na het overlijden van zijn biologische vader in september als een soort van hommage. De thema’s zijn dan ook niets anders dan angst, onzekerheid, isolatie en verlies.

Spotify / Bandcamp / Instagram / YouTube

3489 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (★★★★): Stijloefening baart kunst

“Misschien grijp ik straks wel opnieuw naar mijn banjo en folkgitaren,” liet Sufjan Stevens optekenen in een interview naar aanleiding van zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - "Cimmerian Shade" & "You Give Death A Bad Name"

Over een dikke twee weken verschijnt A Beginner’s Mind, het album waarop Sufjan Stevens en Angelo De Augustine veertien films eren door middel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.