Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cesar Quinn – “Amber”

Sinds debuutsingle “Ruby” laat Cesar Quinn keer op keer een andere kant van zichzelf zien. De Gentenaar Frederik Daelemans is het brein achter dit muziekproject en brengt op 21 april met Opal zijn eerste album uit. Zelf speelt Daelemans gitaar, piano en cello en verzorgt hij de vocals. De afgelopen maanden kregen we ook al “Turquoise” en “Citrine” te horen en net als het nieuwe “Amber” zullen ook alle andere nummers op Opal vernoemd zijn naar edelstenen. Elk nummer voelt aan als een andere edelsteen en dus klinkt elk lied anders.

Retrosynths openen de nieuwe single en eens de cello haar intrede maakt, weet Cesar Quinn ons te betoveren. De dromerige stem van Daelemans lijkt hier haast ondergeschikt aan het strijkinstrument, dat boekdelen lijkt te spreken. Ondanks dat “Amber” dankzij de cello en een zachte ‘oeee’ een zweverig deuntje lijkt te zijn, bevinden er zich met momenten dreigende klanken in de muziek, waardoor er een subtiel contrast ontstaat. Ook op “Amber” komt Cesar Quinn verrassend uit de hoek en weet hij ons alweer mee te nemen in de magische wereld van edelstenen.

Opal verschijnt op 21 april.

Facebook / Website / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Overlast @ OLT Rivierenhof: Veel variatie en veel potentieel

Overlast gaat al eens op zoek naar talent en zet dat gevonden getalenteerd volk graag eens op een podium. Zo streken er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.