Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Cesar Quinn – “Ruby”

Cesar Quinn is het soloproject van een achttienjarige jongeman uit Duffel. De multi-instrumentalist die aan het KASK studeert, neemt zowat elke stap van het muzikale proces op zich en die DIY-methode pakt al zeer goed uit voor zijn debuutsingle “Ruby”. Quinn bestempelt het zelf als een abstract kunstwerk, eerder dan een verhaal. Alles staat namelijk ten dienste van de sfeer en het nummer tracht eveneens om de kleuren rood en roze van robijn, de edelsteen waarrond Quinns debuutsingle draait, weer te geven. Het hoort dus een soort ervaring van synesthesie op te wekken en zichzelf die doelstelling opleggen, getuigt van een spannende muzikale ingesteldheid.

“Ruby” klinkt als een soort neiging naar elektronische klanken, waarin dan toch een waas van indie de bovenhand neemt. Zowel de instrumentals als de zanglijnen hebben iets heel intrigerend over zich; doorsnee zal het klaarblijkelijk nooit worden bij Cesar Quinn. Net wanneer we denken de multi-instrumentalist volledig begrepen te hebben en te kunnen voorspellen wat eraan komt, heeft de jongeman een tempowisseling in petto. “Ruby” wordt neergelegd en klinkt even geruststellend. Maar niet voor lang, want daar gaat Quinn weer! Hij drijft het tempo opnieuw op en eindigt zoals hij begonnen was: met veel treffende klanken. In de verte kan je nog horen dat de sound iets meer ervaring kan gebruiken om volledig volwassen te worden, maar direct al zo’n merkwaardige insteek en eigenheid neerzetten, geeft blijk van heel wat potentieel. We zullen nog horen van Cesar Quinn, dat staat vast.

Het eerste optreden van Cesar Quinn komt eraan in het najaar en in het voorjaar van 2020 zou de allereerste ep gereleaset worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2020: Een terugblik

Aan het begin van elk jaar halen we onze grote glazen bol boven en proberen we telkens te voorspellen welke artiesten of…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cesar Quinn - "Citrine"

Na een wel zeer geslaagde debuutsingle, werd Cesar Quinn eerder dit jaar al getipt als een van onze Grote Beren van Morgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.