Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cesar Quinn – “Citrine”

Na een wel zeer geslaagde debuutsingle, werd Cesar Quinn eerder dit jaar al getipt als een van onze Grote Beren van Morgen. De band rond frontman en muzikaal talent Frederik Daelemans wist ons met “Ruby” namelijk meteen te overtuigen dankzij een sterke combinatie van pittige ritmes, intrigerende melodieën en een sterke stem. Ook de opvolger van het debuut, “Turquoise”, stelde niet teleur en liet ons hunkeren naar meer. Dat is er intussen in de vorm van “Citrine”.

In dit nieuwe nummer zoekt Cesar Quinn de iets duisterere kant van het muziekspectrum op. Vanaf de eerste seconde wordt opgebouwd naar een gestructureerde chaos, waarbij de apotheose bestaat uit een bijna krankzinnig wordende Frederik. Het is een stevige song waarin duidelijk invloed te vinden is van experimentele jazz en waar we zelfs een psychedelische ondertoon kunnen onderscheiden. Deze eerder donkere kleur van de muziek staat in fel contrast met de titel van het nummer. Citrien of citroenkwarts is namelijk de edelsteen van het licht en zou via de zon energie, geluk en voorspoed brengen aan wie deze bij zich draagt. Daar zien we wel een link met de zanger die aan het einde van het nummer op metaforische wijze alle negativiteit uit zijn lijf schreeuwt.

Cesar Quinn maakt met “Citrine” een poëtisch hoogtepuntje, dat ons alleen maar meer doet uitkijken naar hun voor volgend voorjaar aangekondigde album.

Facebook / Website / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 22/10 @ Muziekclub N9 (Eeklo)

In Eeklo ging gisteren de allerlaatste Oost-Vlaamse voorronde door en streden wederom zes acts om een plekje in de finale. De jury…
Features

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 22/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
InstagramLiveRecensies

Wim Mertens, Sohnarr, Niklas Paschburg & Cesar Quinn @ Gent Jazz: Adembenemend

Gent Jazz ging eerder deze week van start, en zoals elk jaar sloeg de organisatie er ook dit jaar in om een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.