Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cesar Quinn – “Turquoise”

Eind vorig jaar kwam Cesar Quinn naar buiten met zijn debuutsingle “Ruby“. Voor ons was dat genoeg om hem tot Grote Beer Van Morgen te bestempelen. Cesar Quinn speelt niet alleen verschillende instrumenten, maar producet ook muziek. Voor zijn soloproject ging hij op zoek naar enkele muzikanten die hem live bijstaan en zo kwam hij uit bij Iskander Moens (van Hyper!), Neil Claes en Thibault Goudket. Cesar Quinn wil vooral met sfeer scheppen met zijn muziek en dat lukte aardig op zijn eerste single. Na “Ruby” volgt nu “Turqoise” en binnenkort ook een ep waarop ook de overige nummers naar edelstenen vernoemd zijn.

“Turquoise” duurt ruim zes minuten, maar voelt toch niet te lang aan. Ook dit keer komt de band af met klanken die een heleboel sfeer doen ontstaan. De gitaar doet wat denken aan de zee en golven waardoor we rustig worden van dit nummer. Net als bij “Ruby” slaagt Cesar Quinn er ook deze keer in om ons te doen wegdromen van betere oorden. De stem lijkt af en toe zijn eigen weg in te slaan, maar keert steeds terug naar de muziek. Cesar experimenteert niet alleen met muziekinstrumenten, maar ook met zijn stem en dat doet hij goed. Dit nummer brengt niet alleen een waterig gevoel met zich mee, maar ook een kleur: turquoise. De naam is dus niet uit het water gegrepen.

Op 22 april staat Cesar Quinn in Café Afsnis (Gent).

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 februari 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief