Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mykki Blanco – “Free Ride”

‘What I wouldn’t do for love.’ Zo klinkt de nieuwe single van Mykki Blanco. De 34-jarige rapper en LGBTQ+-activiste heeft een lange tijd geen muziek uitgebracht. Haar laatste album dateert van 2016 en sindsdien dropte ze een handvol singles. We zagen Blanco wel een aantal keer terugkomen op een single als gast, maar op eigen projecten was het toch wachten. Dat wachten is gedaan, want de nieuwste single “Free Ride” is er en in het persbericht kunnen we lezen dat dit het begin van een nieuw tijdperk is.

“Free Ride” kan je beschrijven als een funky hiphopnummer. De intro en het refrein geven het nummer een hoog funkgehalte waar de producer maar al te graag op inspeelt. Die producer, die hier een parel aflevert, is geen onbekende in de muziekwereld. Hudson Mohawke werkte onder andere al voor A$AP Rocky, Kanye West, Drake en veel meer. Kwaliteit gegarandeerd dus. Als achtergrondzang krijgt Blanco hulp van Mykal Kilgore, Leah King en L1ZY, wat de diversiteit enkel maar ten goede komt. Mykki Blanco doet hier ook zeker en vast haar eigen zin, dat hoor je aan de manier waarop ze rapt in “Free Ride”. Niet de standaard verses, maar een afwisseling van rap en een soort van getuigenis met een heerlijke, catchy productie. Een zeer interessant nummer dus!

TwitterFacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

100 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sonic City 2019 (Dag 3): Afbraakwerken krijgen een nieuwe betekenis

Een laatste festivaldag voelt altijd wat dubbel aan. Aan de ene kant ben je opgelucht dat je de dag erop wat slaap…
LiveRecensies

Het Grote Pukkelpop 2017 Verslag Deel 1 (met o.a. Moderat, Solange, Nicolas Jaar, Perfume Genius ...)

Het voorbije weekend kon je Dansende Beren terugvinden op de weide of in één van de vele tenten op het terrein van…
LiveRecensies

Pohoda Festival 2017: Oost-Europa is meer dan Sziget en Balaton

Wat is Pohoda festival Afgelopen week dompelden we ons onder in de Oost-Europese festivalcultuur. We trokken richting Trencin, Slowakije voor het Pohoda…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.