Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dijf Sanders – “Swans On Drums”

De uit België afkomstige Dijf Sanders is een multi-instrumentalist die al sinds 2003 zijn muzikale visie vormgeeft door elektronische muziek met akoestische te mengen. Als dit nog niet genoeg was, laat hij zich ook graag en uitvoerig inspireren door muziek uit andere werelddelen. Bijvoorbeeld met Puja van februari vorig jaar waarin hij Zuid-Aziatische invloeden naar voren liet komen, of juist de kant van jazz en exotica met Moonlit Planetarium.

Sanders weet wat hij wil en dat is op de nieuwe single “Swans On Drums” ook goed te horen. Je oor wordt vrijwel meteen gevangen door de exotische klanken van snaar- en slaginstrumenten die je misschien niet bij naam kan noemen, maar je wel meenemen naar verre oorden en exotische culturen. De sfeer is mysterieus en ritmisch, en Sanders weet de spanning op te voeren door in de tweede helft plotseling zware drones te introduceren. De onheilspellende synthesizers die daarop volgen, geven de tweede helft een donker randje.

Dijf Sanders laat zijn unieke stijl van electro-akoestisch en exotische muziek hier schijnen, maar weet ook een indruk achter te laten. De sound bestaat uit talloze vreemde klanken waar je helemaal in verloren kan raken, net als de coverart. Met de exotische instrumenten en naadloze mix van elektrisch en akoestisch pakt Sanders hier de luisteraar in, waarna hij hem met diepe drones en synths steeds verder het oerwoud in leidt.

Op 26 maart verschijnt met Lichen de volledige ep waaruit we eerder al “Stroking The Furnace” hoorden.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

14 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock - "Elsewhere"

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.