Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “What They’ll Say About Us”

Wie FINNEAS zegt, zegt Billie Eilish. Broer en zus zijn onafscheidelijk op het podium en doen op muzikaal vlak dan ook alles samen. Al is het vooral Billie die in de spotlights staat, terwijl Finneas zich meer op de achtergrond houdt. Nadat er eerder dit jaar nog nieuw werk van het Amerikaanse tieneridool verscheen in de vorm van “my future“, liet ook grote broer nog eens van zich horen. Zijn release was dan wel gewoon een herwerking zijn van zijn debuut-ep Blood Harmonymaar hij beloofde dat er snel meer zat aan te komen. Die dag is nu aangebroken, want voor het eerst sinds een jaar, sluipt de Amerikaan terug naar de voorgrond.

Opnieuw toont Finneas zich van zijn emotioneelste kant. Dat wordt al snel duidelijk, want de piano eist alweer een belangrijke rol op. Je wordt dus van in het begin meegesleept op muzikaal vlak, maar de jonge Amerikaan heeft nog veel meer in zijn mars. Zo toont hij in de refreinen met enkele vocale uithalen dat ook hij goed bij stem is. Geleidelijk aan komen er enkele elektronische elementjes bij kijken, die “What They’ll Say About Us” wat voller laten klinken. Hoe verder het nummer vordert, hoe bombastischer alles klinkt, maar net voordat alles lijkt te ontploffen, worden we terug met onze voetjes op de grond gezet door de piano. FINNEAS heeft opnieuw een meeslepend nummer gemaakt, waarin hij zijn ziel open en bloot op tafel legt. Zo zie je maar dat hij naast het brein achter het merk ‘Billie Eilish’ ook solo potentieel heeft.

FINNEAS zou normaal gezien in het voorprogramma staan van zijn zus in het Sportpaleis, maar er is nog geen nieuwe datum op de show geplakt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.