Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS – “Where the Poison Is”

‘STOP THE COUNT’, ‘I WON THIS ELECTION’, ‘FRAUD’ … Donald J. Trump overspoelde Twitter de afgelopen dagen nóg meer dan anders. Binnen enkele maanden valt het doek over de heerschappij van onze oranje vriend, al wil hij dat zelf nog steeds niet toegeven. De overwinning van Joe Biden zorgde in elk geval wereldwijd voor euforie en – voor zover het coronavirus dat mogelijk maakt – kleine feestjes. Dat de democraten uiteindelijk aan het langste eind trokken, viel ook ten huize Eilish in goede aarde. Billie stak haar enthousiasme op sociale media niet onder stoelen of banken, maar ook grote broer FINNEAS uitte zijn vreugde. Natuurlijk deed hij dat op de manier waarop hij dat het best kan: met een nieuw nummer.

Met een titel als “Where the Poison Is” windt de jonge Amerikaan er in elk geval geen doekjes om. Met het Witte Huis op de singlecover en teksten als ‘There’s a snake that thinks it’s the president’ mogen we gerust zeggen dat FINNEAS al zijn frustraties van de afgelopen vier jaar onder Donald Trump eindelijk van zich af kon schrijven. Na een emotionele intro steekt het nummer van wal met een cynische ‘Thanks very much Mr. Trump’. Daarna worden de herkenbare indiepopbeats op ons afgevuurd, vergezeld door een lekkere baslijn. De jongeman zelf intrigeert meer dan ooit met zijn stem en haalt een paar keer zwaar uit naar het bestuur van de VS. Zo uit hij zijn ongenoegen over de hoge ziekenhuiskosten, schietpartijen op scholen en het gebrek aan klimaatplannen. Om het met zijn eigen woorden te benadrukken: ‘Can’t say I’m proud to be American’.

“Where the Poison Is” kruipt dus zowel op tekstueel als muzikaal vlak onder de huid, waardoor FINNEAS ons echt wel weet te overtuigen. Het nummer bouwt dan nog eens op naar een licht bombastisch einde waarop de Amerikaan zijn stem nog eens in de kijker zingt. We hopen in elk geval voor de familie Eilish – en bij uitbreiding de rest van Amerika – dat hun hoge verwachtingen nu in effectieve daden worden omgezet.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1968 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Mona Lisa, Mona Lisa"

Soms vraagt een mens zich af waar Finneas O’Connell nog de tijd vindt om te slapen. De oudere broer van Billie Eilish…
AlbumsRecensies

Lizzy McAlpine - five seconds flat (★★★½): De vertrouwelijke niche ontgroeid

Huidige sociale media kunnen een vloek zijn, maar voor Lizzy McAlpine bracht het voorlopig alleen maar voordelen met zich mee. De 22-jarige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.