Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “Therefore I Am”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er was ooit een tijd dat de wereld even stilstond als Billie Eilish met nieuwe muziek op de proppen kwam. Die gigantische hype lijkt op dit moment redelijk voorbij, al kunnen we er niet omheen dat de Amerikaanse een van de grootste popsterren op onze planeet is. De zangeres is nog steeds slechts achttien jaar, maar wist met haar debuutplaat WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? vriend en vijand te verrassen. Van Grammy’s, over gigantische festivalweides, tot onlangs een indrukwekkende livestreamervaring: alles kreeg Billie voor elkaar. Dat komt misschien voor een groot deel omdat ze zo begaan is met alles en iedereen in de wereld.

Zo stonden haar voorbije weken in het teken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat de familie Eilish bijzonder tevreden was met de overwinning van Joe Biden, konden we al horen op “Where the Poison Is” van grote broer FINNEAS. Rond zijn zus bleef het sinds “my future” opvallend stil. Het nummer kon niet helemaal meesurfen op de hype, waardoor de Amerikaanse even uit de schijnwerpers leek te verdwijnen. Gelukkig werd daar toen “Therefore I Am” aangekondigd, waarop de zangeres alle criticasters de mond snoert.

‘Niet om onszelf op te hemelen, maar dit wordt een goed nummer’, stond er te lezen op de sociale media van broer en zus Eilish. We moeten ze zeker en vast gelijk geven, want “Therefore I Am” kruipt onder je huid. De single wordt getypeerd door die herkenbare donkere bassen en beats die we van Billie gewoon zijn, al zit er vandaag wat meer schwung in. Terwijl onze gehoorkanalen erop los trillen, sluipt de Amerikaanse met haar intrigerende stem in onze hoofden. Het refrein blijft gigantisch hangen, dus eigenlijk waren we al helemaal overtuigd. Toch gooit Billie er nog een leuke twist tegenaan. Het lijkt alsof ze even uit het nummer stapt en zich echt aan ons richt. Met nog wat aanvullende elektronica en backings van FINNEAS loopt “Therefore I Am” op zijn einde. Als het van ons afhangt nog maar eens een stapje hogerop – als dat in haar geval zelfs nog gaat – en misschien wel een van de beste nummers die ze ooit maakte.

De geruchtenmolen rond een tweede album draait al lang op volle toeren, maar de zangeres brengt geen plaat uit zonder deftig te kunnen touren! Rond nieuwe data van die Europese tour blijft het voorlopig ijzig stil. Billie stond normaal gezien afgelopen zomer in een uitverkocht Sportpaleis, maar zal dat ongetwijfeld wel eens inhalen, mét wie weet dan wel dat tweede album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Asaf Avidan - Anagnorisis (★★★½): Intrigerende omzwervingen doorheen muziekland

‘One day, baby, we’ll be old and think of all the stories that we could have told’, het is een zinnetje dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - "my future"

Vijf jaar geleden uploadde Billie Eilish “Ocean Eyes” op haar SoundCloudpagina. De rest is geschiedenis. Momenteel staat de 18-jarige zangeres aan de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tate McRae - "you broke me first"

Canada heeft al heel wat tieneridooltjes op de kaart gezet, maar zelden wisten ze ons zo snel te overtuigen als Tate McRae….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.