Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “my future”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vijf jaar geleden uploadde Billie Eilish “Ocean Eyes” op haar SoundCloudpagina. De rest is geschiedenis. Momenteel staat de 18-jarige zangeres aan de top van de wereld met een indrukwekkend palmares als bewijsstuk. Een fenomenaal debuutalbum afleveren? Kan ze. Er vier Grammynominaties voor verzilveren? Deed ze. Een optreden geven voor de grootse mensenmassa die zich in 2019 op Pukkelpop verzamelde? Zonder moeite. Dat jaar bracht ze ook nog het serene “everything i ever wanted” uit en in februari nam ze het titelnummer van de nieuwste James Bondfilm voor haar rekening. Als jongste artiest ooit, want ook daar deinst Billie Eilish niet voor terug.

Het klinkt allemaal wel gemakkelijk, maar zo gemakkelijk verging het Billie niet altijd. Lang kampte ze met psychische problemen die ze uitte in haar muziek. Daardoor gaat het er bij haar vaak somber aan toe, en haar nieuwste single “my future” is daar geen uitzondering op. De eerste helft alleszins, want na anderhalve minuut maakt haar jazzy(!) intro over een relatie plaats voor een funky beat. De productie van Finneas is weer ijzersterk en ondersteunt de breekbare stem van zijn zus op die typische manier die we van Billie Eilish gewoon zijn.

Er is al sinds januari sprake van een tweede album, maar of “my future” daar deel van uitmaakt, is nog niet bekend.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.