banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Dead Butterflies”

© CPU – Matthias Engels

De Brightonse band Architects is aan een restyling bezig. Waar de Britten evolueerden van melodische hardcoreband tot metalcorefenomeen, trakteren ze ons sinds enkele maanden op metal volgens een klassiekere school. Zo bewees de band met “Animals” een evolutie à la Parkway Drive te willen doormaken: splijtende riffs maken plaats voor groter, trager en repetitiever metalgeluid. “Black Lungs” ging op dat elan verder, en we hoorden zelfs flarden van de oude Linkin Park sound door onze gehoorkanalen geduwd, doordat Sam Carter z’n vocale trukendoos weer met anderhalve maat is ontgroeid. Architects is al enkele jaren klaar voor grote podia, maar besluit dat proces met een nieuwe sound nog wat te versnellen.

Met “Dead Butterflies” horen we de derde worp van de nieuwe plaat, al klonk ons die al wat bekend in de oren. “Dead Butterflies” was één van de drie nieuwe nummers die Architects speelde in Royal Albert Hall in november, en was deze beer veruit het meest bijgebleven. De song stelt het gaspedaal opnieuw werkloos, al krijgen we dit keer geen opgeblazen, dreunende metalsound te verwerken. Drummer Dan Searle kan het deksel van z’n schijnbaar bodemloze pot talent halen en eist een hoofdrol op in dit dramatische nummer, dat door strijkergeluid nog een extra dramalaag mee krijgt. Een ideale song voor een set in Royal Albert Hall dus, en dat wordt helemaal duidelijk wanneer je de clip erbij neemt.

Architects brengt op 26 februari zijn nieuwste langspeler For Those That Wish To Exist uit.

Volg ons op Spotify voor dagelijkse porties nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
AlbumsRecensies

Architects - For Those That Wish to Exist (★★★½): Gretigheid kan een struikelblok zijn

Het moet inmiddels een jaar of tien geleden zijn dat we een langharige Sam Carter op het Groezrockpodium zagen rondstuiteren. ‘Architects (UK)’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - “Meteor”

Architects heeft aan zijn sound gesleuteld, zoveel is wel duidelijk. Dat hoeft in principe niet echt te verbazen, als je de evolutie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.