banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Animals”

© CPU – Matthias Engels

Architects begint vandaag aan een nieuw hoofdstuk. De band uit Brighton behoort al jaren tot de top van de metalcore, maar kreeg in 2016 een enorme klap te verwerken met de overlijden van hun gitarist en voornaamste songschrijver Tom Searle. Hun emoties verwerkten ze in het magistrale album Holy Hell, waarmee Architects op pakkende wijze hun beste vriend een laatste eer bewezen. Ook muzikaal ging de band nieuwe pistes opzoeken en dat zorgde voor een iets ‘softer’ en toegankelijker geluid. Die weg lijkt geen eenmalige uitstap te worden, want op het gloednieuwe “Animals” gaan ze hierin zelfs nog een stap verder.

Voor doorgewinterde Architects-fans zal de nieuwe single “Animals” toch wat wennen zijn. Het nummer begint nochtans met stevige Rammstein-achtige riffs, maar bij de strofes neemt Architects al meteen wat gas terug. Voor bombast en explosiviteit moeten we dan ook duidelijk bij het refrein zijn, dat mits wat extra elektronische instrumenten nog voller en grootser werd opgetrokken. Architects is, net zoals Parkway Drive, duidelijk op zoek gegaan naar een bredere en meer vernieuwende sound waarmee ze een groter publiek kunnen aanspreken, maar toch steeds met hun metalcore achtergrond in het achterhoofd. “Animals” is een headbanger die ons in ieder geval benieuwd maakt naar de nieuwe Architects plaat!

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
AlbumsRecensies

Architects - For Those That Wish to Exist (★★★½): Gretigheid kan een struikelblok zijn

Het moet inmiddels een jaar of tien geleden zijn dat we een langharige Sam Carter op het Groezrockpodium zagen rondstuiteren. ‘Architects (UK)’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - “Meteor”

Architects heeft aan zijn sound gesleuteld, zoveel is wel duidelijk. Dat hoeft in principe niet echt te verbazen, als je de evolutie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.