Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Curse”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van de heren uit Brighton leek te gemaakt en liep van begin tot eind over van popelementen, waardoor de groep die avond bijna nooit de felle tong toonde waar hij juist zo groot mee is geworden. Toch lijkt er voor de fans van het oude geluid, waar wij onszelf ook maar al te graag onder scharen, langzaamaan licht aan het einde van de tunnel te verschijnen. De groep kwam namelijk met “Seeing Red” al venijnig terug en doet het tijdens de nieuwste single “Curse” nog eens netjes over.

Na de teaser van begin deze week konden we enkel maar uitkijken naar “Curse”. De korte clip liet een geluid horen zoals we de groep kennen uit het All Our Gods Have Abandoned Us-tijdperk en liet ons toen al hunkeren naar de release. Nu de track eenmaal uit is kunnen we zeker zijn dat die gevoelens niet voor niks waren, want het nummer is doordrenkt met een vibe zoals we die kennen van het eerder genoemde album. Voor “Curse” trommelde Architects Jordan Fish op. Dat de toetsenist na zijn exit uit Bring Me The Horizon niet naar de Britse VDAB moest was al even duidelijk, want de hoeveelheid bands die om hem stonden te springen waren niet op twee handen te tellen. Zo ook Architects dus en hoewel de invoeging dit keer bleef tot enkel de productie van het nummer, is dat juist hetgene dat “Curse” zo fijn maakt.

Hoewel we na de show in de Lotto Arena niet direct stonden te poppelen om de band komend festivalseizoen weer aan het werk te zien, heeft “Curse” er juist voor gezorgd dat we uitkijken naar nog een zomer met Architects. Dat treft, want de groep staat onder andere op Graspop, Jera on Air en Alcatraz Open Air.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Bring Me the Horizon - POST HUMAN: NeX GEn (★★★★): Wind in het zeil

Wie dacht dat Bring Me the Horizon een stille dood zou sterven, zit er grondig naast. De mannen uit Sheffield bestaan ondertussen…
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….
InstagramLiveRecensies

LANDMVRKS @ Kavka Zappa: Modern metalcoremonument in aanbouw

LANDMVRKS is geen kleine jongen meer. De formatie uit Marseille is de afgelopen jaren geëvolueerd van eeuwige belofte naar vaste waarde en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.