FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

© CPU – Nathan Dobbelaere

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de line-up werden toegevoegd, was de organisatie nu al enkele weken stil. Tot afgelopen dinsdag dan, toen ze op social media hadden aangekondigd vandaag met de laatste headliner op de proppen te komen.

De naam hing al even in de lucht, maar nu is het dan eindelijk officieel: Architects komt terug naar Jera in Air. De laatste keer dat de band op het festival geboekt stond, moesten ze hun optreden cancelen omdat ze niet hoog genoeg op de festivalposter stonden. Gelukkig hebben ze voor de 2024 editie een plek helemaal bovenaan gekregen, dus is er deze geen editie geen reden tot gemor vanuit de Brightoniërs. Nu maar hopen dat de groep met meer geweld naar de Ysselsteynse festivaltent komt dan dat ze gisterenavond meenam naar de Lotto Arena.

Naast Architects komt ook Frank Carter & The Rattlesnakes richting het alternatieve festival. De band bracht vandaag hun nieuwste album Dark Rainbow uit, al hopen we dat ze op Jera vooral het eerdere werk ten gehore brengen. Ook bands als onder andere Of Mice & Men, Movements en The Black Dahlia Murder mogen zich eind juni richting Limburg begeven. Artiesten uit de lage landen komen deze aankondigingsronde ook aan bod. Zo mag Brutus zich op de vrijdag melden en staat het Nederlandse For I Am King op de planning voor zaterdag.

Jera on Air vindt plaats van 27 tot en met 29 juni 2024. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 27 Juni: Authority Zero – Bad Religion – Body Count – Conservative Military Image – Electric Callboy – GEL – Get the Shot – Hot Mulligan – Imminence – Knosis – Madball – Movements – Ploegendienst – Shadow of Intent

Vrijdag 28 Juni: Better Lovers – Bleed from Within – Brutus – Counterparts – Dropkick Murphys – End It – Grade 2 – Hang Youth – Hanabie. – Heriot – Holding Absense – Ice Nine Kills – Jaya the Cat – MakeWar – Mindforce – Neck Deep – Of Mice & Men – Scowl – Show Me The Body – Silverstein – Simple Plan – Sum 41 – Suicidal Tendencies – The Rumjacks – Thrown

Zaterdag 29 JuniAlpha Wolf – Annisokay – Another Now – Architects – Bane – Bob Vylan – Biohazard– Bury Tomorrow – Comeback Kid – Dying Wish – ERRA – Fit For A King – For I Am King Frank Carter & The Rattlesnakes – Guilt Trip – Harms Way – Incendiary – King Prawn – Mindwar – Snuff – Spanish Love Songs – The Black Dahlia Murder – Thursday – Thy Art Is Murder – While She Sleeps

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en…
InstagramLiveRecensies

Frank Carter & The Rattlesnakes @ Ancienne Belgique (AB): Tussen hard en heden

Mensen met ofidiofobie, oftewel angst voor slangen, bleven gisterenavond best ver weg uit de hoofdstad. Frank Carter & The Rattlesnakes streek namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.