Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar – “Lose Your Head”

© CPU – Joost Van Hoey

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar London Grammar is weer helemaal terug van weggeweest. Na twee uiterst succesvolle albums groeiden Hannah Reid en haar band uit tot een nieuwe, verfrissende headliner en daar lijken ze nu nog een schepje bovenop te doen. Binnenkort verschijnt met Californian Soil plaat nummer drie en die belooft nu al gigantisch mooi te worden. Met eerste twee singles “Baby It’s You” – een dikke radiohit – en “Californian Soil” – volgens sommigen een van de beste London Grammar-nummers tot nu toe – ligt de lat dus al op serieuze hoogte. Nu zet het drietal het jaar in met een splinternieuwe single die wederom de hoge verwachtingen helemaal inlost.

London Grammar onderging op die vorige singles al een kleine metamorfose, met een beetje extra glitter als hoofdingrediënt. Het totaalplaatje van Hannah die in een wondermooi kleed op een berg bloemen zit, werd dan ook nog eens extra kracht bijgezet, en dat is ook vandaag het geval. Met een donkere, maar toch licht euforische beat komt het nummer traag op gang. De frontvrouw zorgt met haar gekende engelenstem voor een koele touch, maar dat is nog niets in vergelijking met wat er ons te wachten staat. Als een prachtige bloem bloeit het nummer open met trompetten, backings en catchy vocals. London Grammar komt zijn status als nieuwe headliner helemaal tegemoet en klinkt nu dus ook grootser en toegankelijker dan ooit tevoren, zonder het plat of commercieel te maken. Met de nodige dosis elektronica wordt Hannahs stem dan nog eens in de kijker gezet, waarna we in een soort waas worden achtergelaten. Om het met de woorden van de band te zeggen: ‘What a way to lose your head’.

De release van Californian Soil werd verplaatst naar 9 april.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

680 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "Californian Soil"

Hannah Reid en haar London Grammar zijn sinds kort weer boven water komen drijven en daar waren we maar al te blij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "Baby It's You"

Er stijgt witte rook op vanuit kamp London Grammar. Op een samenwerking met Flume na was het zeer stil rond de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.