Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar – “Baby It’s You”

© CPU – Joost Van Hoey

Er stijgt witte rook op vanuit kamp London Grammar. Op een samenwerking met Flume na was het zeer stil rond de band uit Nottingham, maar daar komt nu verandering in. Het is inmiddels drie jaar geleden dat Truth Is A Beautiful Thing verscheen, maar met “Baby It’s You” krijgen we alvast een voorproefje van wat ons te wachten staat op het derde album van de band rond Hannah Reid. Voor de single werkte de band samen met elektronische producer George FitzGerald en dat is duidelijk hoorbaar.

London Grammar klinkt nog net iets elektronischer dan voorheen, en dat horen we meteen in de uitgebreide, instrumentale intro. Dromerige soundscapes brengen ons in een soort trance en even wanen we ons op een overvolle festivalweide waarbij dansen de meest gangbare lichaamstaal is. Na bijna een minuut worden we betoverd door de engelachtige vocalen van Hannah Reid. Wat songwriting betreft werd er duidelijk gekozen voor een less is more-aanpak. ‘All I see is you and nothing else matters’, klinkt het op het minimalistische nummer “Baby It’s You”.

Wanneer het inmiddels derde album van London Grammar verschijnt, is voorlopig nog een raadsel, maar dat de band weer een ijzersterk product zal afleveren, lijkt alvast een feit.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

London Grammar - Californian Soil (★★½): Identiteitsverlies

Met een stem van goud trok London Grammar tot twee maal toe naar de oorlog en na lang wachten doet het trio…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "America"

Op 16 april verschijnt na lang wachten eindelijk het derde album van London Grammar. Het trio bestaande uit Hannah Reid, Dan Rothman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.