Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar – “Californian Soil”

© CPU – Joost Van Hoey

Hannah Reid en haar London Grammar zijn sinds kort weer boven water komen drijven en daar waren we maar al te blij om. Met “Baby It’s You” verscheen er enkele weken geleden voor het eerst in drie jaar nog eens nieuwe muziek van de band. Gelukkig betekent uit het oog niet uit het hart en dus kon het drietal ons meteen opnieuw verwarmen met hun elektronisch vat vol liefde. Vandaag zijn de Britten alweer terug met “Californian Soil”. Een nummer dat naar eigen zeggen een keerpunt werd voor de band. Zo belangrijk zelfs, dat Hannah en co besloten om hun derde album Californian Soil te noemen. Weer iets om naar uit te kijken, maar nu dus eerst een nieuwe single om het wachten te verzachten.

Waar het motto op hun vorige single nog ‘less is more’ was, pakt London Grammar het vandaag iets grootser aan, binnen de perken van de band natuurlijk. Er zit in elk geval veel verstopt in “Californian Soil”. Een onheilspellende beat zet de toon, terwijl Hannah haar engelenstem op een bijzonder intrigerende manier gebruikt. Na een tijdje komen er aanvullende strijkers bij kijken, die het allemaal nog een tikkeltje mysterieuzer doen klinken. Mysterieus, maar op de één of andere manier toch euforisch, het is een combinatie die misschien niet echt voor de hand liggend is, maar London Grammar slaagt er met verve in. Als de strijkers de bovenhand nemen, komt alles in een soort stroomversnelling terecht. Het klinkt allemaal een beetje bombastischer en grootser dan we gewend waren, maar het drietal blijft uiteindelijk vooral zichzelf. Intrigerend, mysterieus, dromerig… London Grammar is weer helemaal terug.

Op 12 februari 2021 zal Californian Soil het levenslicht zien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1464 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

London Grammar - Californian Soil (★★½): Identiteitsverlies

Met een stem van goud trok London Grammar tot twee maal toe naar de oorlog en na lang wachten doet het trio…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar - "America"

Op 16 april verschijnt na lang wachten eindelijk het derde album van London Grammar. Het trio bestaande uit Hannah Reid, Dan Rothman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.