Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coline & Toitoine – “Tell the Lord”

Er doen de afgelopen dagen veel ‘ones to watch’-lijstjes de ronde, maar als wij je één Belgische band mogen aanraden om in het oog te houden, dan is het Coline & Toitoine. Het Brussels duo maakte dit jaar veel furore en speelde zich rechtstreeks in de harten van heel wat landgenoten. Met hun dromerige elektropop wonnen ze Sound Track in onze hoofdstad, maar daar bleef het niet bij. De muziek bleef aan de lopende band verschijnen, met als hoogtepunten “Do I Go to Oslo?“, “Once More” en onlangs nog het ijzersterke “North“. Vandaag zijn de twee alweer terug met het splinternieuwe “Tell the Lord” en ook dat is er – verrassing – ook weer eentje om duimen en vingers bij af te likken.

Het klinkt misschien allemaal redelijk donker op het eerste gehoor, maar het nieuwste exemplaar van Coline & Toitoine is er wel degelijk eentje om op weg te dromen. Met mysterieuze beats en een karrenvracht aan zweverige synths zet de band ons meteen op een wolkje. Die wolk zweeft niet door een roze hemel, maar door het universum, vol sterren en planeten. Terwijl we bedolven worden onder de gepolijste muzikaliteit, weet Coline het nummer met haar stem perfect af te kruiden. In de strofes bouwt ze de spanning op, om dan in de refreinen helemaal te ‘ontploffen’. Met enkele prachtige uithalen – zeker op het einde – is ze de kers op de taart van wat alweer een schot in de roos is.

Coline & Toitoine staat op ons uitverkochte showcasefestival in PILAR. Wanneer we een nieuwe datum hebben, laten we dat zo snel mogelijk weten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COLT (Coline & Toitoine) - "Ramenez-moi"

Wie de afgelopen paar jaar de deelnemerslijsten van enkele noemenswaardige talentenconcoursen bekeek, kwam zeker en vast Coline & Toitoine al eens tegen….
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Nieuwe singles

Maak kennis met AMOR van De Roma en win duotickets

De legendarische Antwerpse concerttempel De Roma heeft er een gloednieuw zaaltje bij. Het vond in restaurant AMOR, pal naast de eigen zaal,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.