Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coline & Toitoine – “North”

Ons favoriete Brusselse muzikale duo is weer terug van nooit echt weggeweest. Sinds hun doortocht – en overwinning – op het muziekconcours Sound Track (regio Brussel) is het geen geheim dat wij bij Dansende Beren helemaal weg zijn van Coline & Toitoine. Singles als “Do I Go To Oslo?” en “Première Fois” verdwenen vliegensvlug in onze playlists. De twee bevestigden dan ook keer op keer hun hoge ambities en maken die tegenwoordig stukje bij beetje waar. Met een leuke afwisseling tussen Frans en Engels, en op muzikaal vlak tussen Scandinavisch getinte pop en dromerige synths weten ze dan ook een groot publiek aan te spreken. Succes gegarandeerd dus, en dat is op het nieuwe “North” niet anders.

Met iets meer dan vier minuten op de teller lijkt de nieuwe single van Coline & Toitoine redelijk lang, maar er gebeurt bijzonder veel. Zo komen we redelijk dromerig uit de startblokken met wat twinkelende sterretjes en Colines betoverende stem, maar verschijnen er al snel wat bombastische touches. Op die manier vloeit het nummer langzaam, maar zeker over in een poppy refrein, maar niets is wat het lijkt. Zo schattig als “North” klinkt, zo onverwachts komt het duo plots uit de hoek. De beats worden wat harder en uit het niets krijgen we een plottwist op ons bord. De beat slaat om en Coline grijpt ons bij de keel met enkele rapbars. Voor je het weet slaat het nummer weer om in zijn oorspronkelijke sound. Er zitten dus veel verschillende dimensies in “Hurt” en het is net daarom dat Coline & Toitoine ons zo blijft boeien.

Coline & Toitoine staat op 18 november op ons uitverkochte Showcase Festival in Pilar in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COLT (Coline & Toitoine) - "Ramenez-moi"

Wie de afgelopen paar jaar de deelnemerslijsten van enkele noemenswaardige talentenconcoursen bekeek, kwam zeker en vast Coline & Toitoine al eens tegen….
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Nieuwe singles

Maak kennis met AMOR van De Roma en win duotickets

De legendarische Antwerpse concerttempel De Roma heeft er een gloednieuw zaaltje bij. Het vond in restaurant AMOR, pal naast de eigen zaal,…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.