Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Coline & Toitoine – “North”

Ons favoriete Brusselse muzikale duo is weer terug van nooit echt weggeweest. Sinds hun doortocht – en overwinning – op het muziekconcours Sound Track (regio Brussel) is het geen geheim dat wij bij Dansende Beren helemaal weg zijn van Coline & Toitoine. Singles als “Do I Go To Oslo?” en “Première Fois” verdwenen vliegensvlug in onze playlists. De twee bevestigden dan ook keer op keer hun hoge ambities en maken die tegenwoordig stukje bij beetje waar. Met een leuke afwisseling tussen Frans en Engels, en op muzikaal vlak tussen Scandinavisch getinte pop en dromerige synths weten ze dan ook een groot publiek aan te spreken. Succes gegarandeerd dus, en dat is op het nieuwe “North” niet anders.

Met iets meer dan vier minuten op de teller lijkt de nieuwe single van Coline & Toitoine redelijk lang, maar er gebeurt bijzonder veel. Zo komen we redelijk dromerig uit de startblokken met wat twinkelende sterretjes en Colines betoverende stem, maar verschijnen er al snel wat bombastische touches. Op die manier vloeit het nummer langzaam, maar zeker over in een poppy refrein, maar niets is wat het lijkt. Zo schattig als “North” klinkt, zo onverwachts komt het duo plots uit de hoek. De beats worden wat harder en uit het niets krijgen we een plottwist op ons bord. De beat slaat om en Coline grijpt ons bij de keel met enkele rapbars. Voor je het weet slaat het nummer weer om in zijn oorspronkelijke sound. Er zitten dus veel verschillende dimensies in “Hurt” en het is net daarom dat Coline & Toitoine ons zo blijft boeien.

Coline & Toitoine staat op 18 november op ons uitverkochte Showcase Festival in Pilar in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 oktober 2020

About Author

Lucas Palmans


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Coline & Toitoine – “North””

  1. Michel Verstraete schreef:

    Waw! Wat een geweldig nummer. Wereldtop! Je wordt ingepalmd vanaf de eerste tonen, vanaf de eerste woorden…..een betoverende sfeer wordt gecreëerd: dromeririg, ondeugend, rebels, vrolijk, pittig, gevoelig, romantisch, een vleugje melancholisch, …..bijzonder inspirerend. Hadden ze de bekendheid van wereldsterren ( zoals bvb Taylor Swift) of een marketingmachine achter hen als die van de wereldsterren, het zou een wereldhit zijn. Zeker weten.
    Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief