Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Crooked Steps – “Catherine”

Foto: Elisa Maenhout

2020 begon goed voor de rockband Crooked Steps. Zo werden ze een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel met het swingende “Sugar”. In augustus bracht het Gentse trio “Daiquiri” uit. Een zomers nummer met catchy deuntjes, explosieve drums en dynamische gitaren. Crooked Steps blijft in de zwoele – mogelijk zweterige – zomerse sfeer met hun nieuwste nummer “Catherine”.

“Catherine” neemt je terug mee naar de zomer van de jaren zestig: een zorgeloze en warme zomer. Dat merk je al in het begin aan de nostalgische gitaarlijn en energieke drums waardoor we denken dat we met een daiquiri in de hand aan het genieten zijn op het strand terwijl de golven hoog staan en de surfers zich uitsloven. Het refrein is dan aangenaam explosiever, wat we ook gewoon zijn van Crooked Steps. De single gaat over afstand houden van iemand die je graag ziet. Dat is niet enkel toepasselijk tijdens de lockdown, maar ook na een moeilijke relatie. Toch brengt de band dit op een positieve manier door bijvoorbeeld een aanstekelijke melodie bij de Catherine, Catherine, Catherine baby met een speelse Spaanse bijklank.

Algemeen zorgt Crooked Steps voor een prettig en nostalgisch zomers nummer waar wij met veel plezier op willen dansen. Daarnaast laat de bijhorende videoclip ons nog eens extra glimlachen met hun surf-en danskunsten én de blinkende bodybuilder. We sluiten het jaar al dansend af met “Catherine” en kijken erg uit naar nieuwe muziek vanaf de lente.

Instagram / Facebook

43 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

DAAN @ VIERNULVIER (Concertzaal): 'The Ride' van je leven

Het afgelopen jaar is druk geweest voor Daan Stuyven. In november bracht hij zijn nieuwe album The Ride uit, maar de laatste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons - "Falling out of Time"

The Muttons is de nieuwste aanwinst in de Belgische rockwereld. Ongeveer een jaar geleden bracht deze Gentse band hun debuutsingle “What Is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.