Muzieknieuwtjes

IKRAAAN, Crooked Steps, The Radar Station en Rian Snoeks onder finalisten van De Nieuwe Lichting 2020

Januari is traditiegetrouw de maand dat Studio Brussel de negen finalisten van De Nieuwe Lichting bekendmaakt. Dat de wedstrijd wel degelijk een carrièreboost kan geven, bewijzen de recente successen van Tamino, Portland, Equal Idiots, Mooneye en SONS, allemaal bands die ondertussen gegroeid zijn tot vaste waarden in het Belgisch muzieklandschap. Wie als een van de drie winnaars uit de bus komt, mag dus mits goede begeleiding hopen op een grote stap vooruit. Een jury bestaande uit onder meer Jeroen De Pessemier (The Subs) en Jan Paternoster kozen weer hun negen finalisten uit, die hen het meest konden bekoren uit de honderden inzendingen.

De negen finalisten van 2020 zijn:

IKRAAAN – “Reflectie
Rian Snoeks – “Adem
The Radar Station – “Subtle Science
DVKES – “We Finally Pushed Through
Sunday Rose – “Worst I Ever Had
Yong Yello – “Als Ge Slaapt
Crooked Steps – “Sugar
Alison Jutta – “Beautiful Mistakes
Demi Lou – “Bad”

Ook dit jaar behoren tot de finalisten enkele bekende gezichten. IKRAAAN heeft de afgelopen maanden al heel wat airplay gehad op Zender en zit bovendien op Fake Records, het label van Brihang. Ook Yong Yello is geen nobele onbekende. Hij is namelijk de producer van Glints en Noémie Wolfs en zat ook achter de knoppen van “Blank”, een samenwerking tussen The Subs en Glints. De Antwerpse soulzangeres Sunday Rose heeft dan weer al een nummer met Rampageheld Murdock gemaakt.

De Nieuwe Lichting is dit jaar weer heel divers en dat betekent dat er voor ieder wat wils te rapen valt. Voor de rockliefhebbers heb je met DVKES en Crooked Steps twee zeer degelijke namen, voor de popliefhebbers is er dan weer Alison Jutta, Demi Lou en het iets meer americana getinte The Radar Station (vroeger Sun Gods). Voor Nederlandstalige hiphopfans is er de zestienjarige Sound Track-winnaar Rian Snoeks, die wel eens als underdog kans zou kunnen maken op de felbegeerde titel. Een zeer mooie selectie, waarmee de zender wel enigszins op veilig speelt.

We zijn benieuwd wie er op 30 januari met de winst gaat lopen. Vanaf 23 januari bepaal jij de drie winnaars. Goed kiezen is dus de boodschap.

Een van de negen finalisten staat bovendien op ons Dansende Beren verjaardagsfeest op 1 februari in Gent, waar we onze vijfde verjaardag vieren. Wie dat is? Je ontdekt het binnenkort.

1812 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Glints: 'Wat mij aantrekt in muziek, is de opportuniteit om jezelf heruit te vinden'

Glints is on a roll. Nadat Jan Maarschalk Lemmens vorige zomer op Rock Werchter 2022 het publiek terug deed kennismaken met zijn…
LiveRecensies

Brutus, STAKE & Psychonaut @ VIERNULVIER (Concertzaal): Bruut, bruter, Brutus

Studio Brussel bestaat veertig jaar en dat zullen we gevierd hebben! Het hele weekend lang organiseert de radiozender concerten in Gent, sommige…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.