InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Crooked Steps – “Daiquiri”

Foto: Mathias De Coensel

Begin dit jaar kwamen ze uit de bus als één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2020 van Studio Brussel naast The Radar Station en Sunday Rose. Crooked Steps werd dan ook al vanaf de start gezien als een impressionant trio dat met hun schroeiende gitaren iedereen warm kreeg voor meer. Na een dik half jaar is er eindelijk meer, want met “Daiquiri” (vernoemd naar het lekkere drankje) komen de Gentenaren op de proppen met hun eerste single na de overwinning.

Waarbij ze met hun vorige single “Sugar” nog best voorspelbaar uit de hoek kwamen, hebben ze met “Daiquiri” een grillig nummer opgenomen dat ons weet de verrassen vanaf de eerste seconde. De kille gitaar die de single inzet, is al genoeg om een extreem catchy deun voor te stellen. Verder is het vooral de rustige opbouw die het lied voortrekt en dat wordt in goede banen geleid door de strakke ritmesectie van de heren. Net wanneer het iets te veel van hetzelfde klinkt, strooit het trio wat extra peper op de single en wordt het verschroeiende refrein ingezet.

Adrenaline ten top bij de leden van Crooked Steps, want we worden niet met rust gelaten in hun nieuwe, krachtige single. Loeiende gitaren, de energieke drum, de samples die werden opgenomen op een zomers terras en de meebrulbare zanglijnen; deze ingrediënten maken het nummer af en bouwen mee aan de radiovriendelijkheid van “Daiquiri”. Zo weten we al met zekerheid dat dit zeker in de smaak gaat vallen bij menig muziekliefhebber, met bijzonder dan de luisteraars van Studio Brussel.

We hopen dat dit nummer de start is naar een knallende carrière voor Crooked Steps, wij wensen ze alvast veel succes in de toekomst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Meeting The Master"

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.