InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Crooked Steps – “Daiquiri”

Foto: Mathias De Coensel

Begin dit jaar kwamen ze uit de bus als één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2020 van Studio Brussel naast The Radar Station en Sunday Rose. Crooked Steps werd dan ook al vanaf de start gezien als een impressionant trio dat met hun schroeiende gitaren iedereen warm kreeg voor meer. Na een dik half jaar is er eindelijk meer, want met “Daiquiri” (vernoemd naar het lekkere drankje) komen de Gentenaren op de proppen met hun eerste single na de overwinning.

Waarbij ze met hun vorige single “Sugar” nog best voorspelbaar uit de hoek kwamen, hebben ze met “Daiquiri” een grillig nummer opgenomen dat ons weet de verrassen vanaf de eerste seconde. De kille gitaar die de single inzet, is al genoeg om een extreem catchy deun voor te stellen. Verder is het vooral de rustige opbouw die het lied voortrekt en dat wordt in goede banen geleid door de strakke ritmesectie van de heren. Net wanneer het iets te veel van hetzelfde klinkt, strooit het trio wat extra peper op de single en wordt het verschroeiende refrein ingezet.

Adrenaline ten top bij de leden van Crooked Steps, want we worden niet met rust gelaten in hun nieuwe, krachtige single. Loeiende gitaren, de energieke drum, de samples die werden opgenomen op een zomers terras en de meebrulbare zanglijnen; deze ingrediënten maken het nummer af en bouwen mee aan de radiovriendelijkheid van “Daiquiri”. Zo weten we al met zekerheid dat dit zeker in de smaak gaat vallen bij menig muziekliefhebber, met bijzonder dan de luisteraars van Studio Brussel.

We hopen dat dit nummer de start is naar een knallende carrière voor Crooked Steps, wij wensen ze alvast veel succes in de toekomst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single the Yummy Mouths – “Trans-Lunar Injection”

Uit de Kempische gronden in ons land wordt de laatste jaren heel wat mooie muziek gemaakt, denk maar aan bands zoals Equal…
AlbumsRecensies

Skegss - Rehearsal (★★★½): Proost op het leven

Australië produceert de laatste jaren opvallend veel goede garage- en surfpunk. Vorig jaar brachten The Chats al een uitstekend album uit, maar…
AlbumsRecensies

Michael Beach - Dream Violence (★★): Dynamiek gaat verloren in rammelend geheel

Michael Beach is een man van de wereld. De indierocker is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar ontdekte tijdens zijn studies in Melbourne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.