banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Beige Banquet – “Wired/Weird”

Tadaaah! Plots is de Brit Tom Brierley daar met een nieuw soloproject dat de naam Beige Banquet kreeg. Vanwaar dat komt? Wel, een ‘Beige Banquet’ is een maaltijd die voornamelijk bestaat uit diepvriesproducten die gelijkaardig zijn aan het beige-kleurenpalet, denk bijvoorbeeld aan frieten, chicken nuggets en vissticks. Waarom Tom voor die naam koos? Wel, dat komt omdat hij tijdens zijn opvoeding dergelijke maaltijden kreeg voorgeschoteld waarvoor hij zijn ouders nu heel dankbaar is. Door deze uitleg klinkt het allemaal een beetje raar en vaag, en jawel hoor, ook zijn debuutsingle klinkt zo!

Met “Wired/Weird” mogen we voor het eerst een duikje nemen in de zelfgeproduceerde, creatieve punk van het Londense Beige Banquet. Meteen vanaf het begin worden we meegedragen door elektronische drummachines en schroeiende synthesizers die duidelijk stroomafwaarts gaan. De flagrante gitaar springt daar op in en zorgt samen met de scherpe vocals voor een onderbouwde debuutsingle, die ons doet denken aan een perfecte samenwerking tussen DEVO en Thee Oh Sees. Toch heerst er een vage sfeer bij ons, maar dat hoeft niet perse negatief te zijn. Zo komen we terecht in een soort tunnel die ons een uitweg geven aan dit opmerkelijk jaar.

Samen met deze knotsgekke eerste single verkondigde Beige Banquet ook al aan dat we in het begin van 2021 ‘het meest beige album ooit’ mogen verwachten. Wij zijn benieuwd naar wat dat ons gaat geven.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicfit - "Fuse"

Nicfit is een vierkoppige postpunkband uit het land van de rijzende zon. Het zijn jonge Japanners die al tien jaar werken aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beija Flo - "Heads Or Tails"

Na een succesvol 2018 met “Mary” en 2019 met “Nudes” kregen we even niks nieuws meer te horen van de Britse artieste. Maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.