FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren verdubbelt line-up met o.a. Mclusky, Snapped Ankles, Talk Show en Beige Banquet

© CPU – Jens Cappaert

In april kwam Leffingeleuren met het nieuws dat ze acts als Strand of Oaks, King Hannah en SUUNS wist te strikken. Het festival maakt opnieuw haar beloftes waar met een indrukwekkend programma. De huidige line-up wordt vandaag verdubbeld met twaalf nieuwe namen die alvast het water in de mond doen lopen.

Op het driedaagse festival zou je dankzij deze vijf bands uit het Verenigd Koninkrijk weleens een aantal Britten tegen het lijf kunnen lopen. Andrew Falkous neemt zijn brigade van Mclusky mee op zwier om wat posthardcore razernij naar de Middelkerkse deelgemeente te brengen. Voor de punkliefhebbers was er heel wat lekkers voorzien, maar Leffingeleuren vult haar snoepkraam verder aan met Snapped AnklesBeige Banquet – die recent haar tweede plaat Ornamental Hermit uitbracht – en Talk Show. Dan is er ook nog Tapir! die het over een andere boeg komt gooien, gekenmerkt door haar unieke mix van indiefolk, postrock en kamperpop. Cool Sorcery komt uit iets exotischere contreien; de Braziliaan zet punkmuziek naar zijn hand met synthesizers en voegt daar wat garagerock aan toe. Bovendien mogen we van het Barcelonese duo Dame Area nog wat extra temperament verwachten, terwijl singer-songwriter Cat Clyde uit Canada dan weer voor rustgevende indiefolk/americana opteert. Vanuit ’the land down under’ reist Bad Bangs van Melbourne naar ons Belgenlandje af. Wie benieuwd is naar haar punky garagerock kan vooraf al eens luisteren naar Out Of Character, dat op 17 mei verschijnt. Voor de laatste drie namen zocht de organisatie het iets dichter bij huis. Breng je tijdens het festivalweekend een bezoekje aan het polderdorp, zal je er ook een aantal van onze Noorderburen aan het werk kunnen zien: rapper Bob uit Zuid, postpunk/synthwave viertal Dorpsstraat 3 en tenslotte COLLIGNON, geïnspireerd door Portugese invloeden. De line-up wordt binnenkort nog verder bijgevuld.

Leffingeleuren gaat door van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september. Voor de Early Bird tickets ben je helaas te laat, maar je kan nog reguliere toegangskaarten verkrijgen via de website van het festival.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 13 september: Bad BangsCOLLIGNON – Omni –  Snapped Ankles – Snõõper  – SUUNS

Zaterdag 14 september: Beige BanquetBob uit ZuidDame AreaDorpsstraat 3 – Prison Affair – Rendez Vous – Strand Of Oaks – Talk Show – Wombo

Zondag 15 september:  Cat Clyde Cool Sorcery – Deeper – Dylan LeBlanc – King Hannah – Mclusky Tapir! – The Grogans  

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2024 kondigt Tramhaus als curator aan en lost al eerste lading namen

Voor wie graag de muzikale diamanten van morgen ontdekt in eigen land, is Sonic City al langer een van de places to…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.