Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Rêves” (feat. Zwangere Guy)

Na een half jaar radiostilte duikt Peet eindelijk op met een nieuwe single. De artiest die hem mag vergezellen op deze zelfgemaakte beat is ook niet de minste: Zwangere Guy. Waar haalt Gorik, na BRUTAAL en de acht extra nummers op zijn deluxe versie, de tijd en de teksten vandaan? De twee vrienden komen op de proppen met “Rêves”. Een franse titel die perfect bij het gevoel van het nummer past.

We worden verwend met een rustig en dromerig nummer door de grote hoeveelheid galm op de instrumenten. Ze klinken op die manier ruimer en zorgen voor een zwevend gevoel. Toch krijgen we ook wat pit met de iets hardere en agressievere kickdrum. Die stijl doet ons terugdenken aan Peets kleine ep van afgelopen zomer. Zwangere Guy neemt deze beat letterlijk en figuurlijk volledig over. Vooral de zangkunsten, die Gorik eerder nooit echt volledig toonde, brengen het nummer naar een hoger niveau.

Op vlak van de tekst hoor je, zoals bijvoorbeeld ook bij “Grijze Zone” of “Gorik Pt.1”, de gevoelige kant van de rapper. Hij lijkt zich minder af te reageren dan dat hij bijvoorbeeld bij “DAAROM” doet, maar met dezelfde oprechtheid. ‘Trek uit het verleden mijn conclusies’, zegt Guy. Hij lijkt zijn lessen geleerd te hebben. Ook de manier waarop hij het vertelt, versterkt dit gevoel. Wanneer Peet dan weer van zich laat horen met een perfect galmend refrein, komen we wel degelijk in hun droomwereld terecht. De verrassende zang van Zwangere Guy in combinatie met de geluiden die Peet op ons loslaat, inclusief saxofoonachtergronden, doet ons wegzweven.

De tweede verassende factor in het nummer, naast een zingende ZG, is de mix van Nederlands en Frans. Zo gebruikt Peet vooral het Frans en rapt Guy in het Nederlands. Af en toe hoor je Zwangere ook in het Frans, wat natuurlijk voor een extra unieke invloed zorgt. De artiesten hebben elk hun sterkste kant laten zien en brengen ons met de tweetaligheid in een ietwat exotische sfeer. Het is dan ook werkelijk een droom waar ze je in meesleuren. “Rêves” zou perfect in onze persoonlijke playlist passen, maar een grote hit zien we het dan wel weer niet worden.

Website / Facebook  / Instagram / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Peet - À demain (★★★½): Klaar voor morgen

Derde keer, nog betere keer. Dat is waarschijnlijk het idee waar Peet mee speelde wanneer hij de studio inkroop voor zijn nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Toucher du bois"

Ok Ok, het gaat heel goed  met Brusselse rapper Peet. Voor zij die nog niet van de man hebben gehoord: beginnen deed…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Aquemini"

Recentelijk kregen we van Brusselse rapper Peet heugelijk nieuws. Een dik jaar nadat zijn tweede plaat Todo Bien  ter wereld kwam, mogen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.