Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet – “Rêves” (feat. Zwangere Guy)

Na een half jaar radiostilte duikt Peet eindelijk op met een nieuwe single. De artiest die hem mag vergezellen op deze zelfgemaakte beat is ook niet de minste: Zwangere Guy. Waar haalt Gorik, na BRUTAAL en de acht extra nummers op zijn deluxe versie, de tijd en de teksten vandaan? De twee vrienden komen op de proppen met “Rêves”. Een franse titel die perfect bij het gevoel van het nummer past.

We worden verwend met een rustig en dromerig nummer door de grote hoeveelheid galm op de instrumenten. Ze klinken op die manier ruimer en zorgen voor een zwevend gevoel. Toch krijgen we ook wat pit met de iets hardere en agressievere kickdrum. Die stijl doet ons terugdenken aan Peets kleine ep van afgelopen zomer. Zwangere Guy neemt deze beat letterlijk en figuurlijk volledig over. Vooral de zangkunsten, die Gorik eerder nooit echt volledig toonde, brengen het nummer naar een hoger niveau.

Op vlak van de tekst hoor je, zoals bijvoorbeeld ook bij “Grijze Zone” of “Gorik Pt.1”, de gevoelige kant van de rapper. Hij lijkt zich minder af te reageren dan dat hij bijvoorbeeld bij “DAAROM” doet, maar met dezelfde oprechtheid. ‘Trek uit het verleden mijn conclusies’, zegt Guy. Hij lijkt zijn lessen geleerd te hebben. Ook de manier waarop hij het vertelt, versterkt dit gevoel. Wanneer Peet dan weer van zich laat horen met een perfect galmend refrein, komen we wel degelijk in hun droomwereld terecht. De verrassende zang van Zwangere Guy in combinatie met de geluiden die Peet op ons loslaat, inclusief saxofoonachtergronden, doet ons wegzweven.

De tweede verassende factor in het nummer, naast een zingende ZG, is de mix van Nederlands en Frans. Zo gebruikt Peet vooral het Frans en rapt Guy in het Nederlands. Af en toe hoor je Zwangere ook in het Frans, wat natuurlijk voor een extra unieke invloed zorgt. De artiesten hebben elk hun sterkste kant laten zien en brengen ons met de tweetaligheid in een ietwat exotische sfeer. Het is dan ook werkelijk een droom waar ze je in meesleuren. “Rêves” zou perfect in onze persoonlijke playlist passen, maar een grote hit zien we het dan wel weer niet worden.

Website / Facebook  / Instagram / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF @ Ancienne Belgique (AB): (B)XXL familiefeest

STIKSTOF hield gisteren de eerste van hun twee grote familiebijeenkomsten in Brussel. De Brusselse concerttempel Ancienne Belgique was voor die eerste show…
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.