Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gustaf – “Design”

Enkele weken geleden lieten we je kennis maken met de debuutsingle van het fleurige collectief Gustaf. De artpunkgroep uit New York wist toen met “Mine” meteen hun volledige potentieel tentoon te spreiden. Nu krijgen we met “Design” de b-kant oftewel tweede single van de groep te horen. Ook voor deze single werd er samengewerkt met producer Chris Coady (Beach House, TV on The Radio, Future Islands) en ook deze keer is het weer een schijf van jewelste.

We kunnen de sound van Gustaf het best vergelijken met Bodega of Parquet Courts, dus je kan al snel zeggen dat de postpunk van de groep niet erg voor de hand liggend is, maar wel heel plezierig om te luisteren. Een speelse baslijn voorziet “Mine” van een lichaam om gedurende de volledige song voor de groovy dynamiek te zorgen. De uitwisseling van verschillende vocals zorgt voor een extra speelse invloed, zo is er altijd wel iets te ontdekken. Ook wanneer het nummer escaleert naar het einde toe met een stukje meer chaos, blijft het boeien, doordat we altijd die baslijn hebben om op terug te vallen. Gustaf is klaar om de wereld te veroveren, zoveel is zeker.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2902 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Gustaf - "Mine"

De kans dat je nog nooit van Gustaf hoorde, is tamelijk groot. De groep uit Brooklyn is nochtans al sinds 2018 bezig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.