Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste – “I’m Here”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Veel nieuws rond Celeste vandaag. De Britse sensatie van afgelopen jaar was al een hele tijd aan het hinten naar een debuutplaat, maar vandaag is er (eindelijk) bevestiging. De releasedatum werd ondertussen al verschoven van september, naar januari en nu uiteindelijk naar eind februari. Ook is de naam veranderd van Celeste naar Not Your Muse. We zijn dus blij dat de release helemaal op punt staat, want singles als “Stop This Flame“, “Strange” en “Little Runaway” getuigden van hoge kwaliteit. Vandaag worden die singles uit het niets – effectief zonder enige promotie, wat misschien een beetje vreemd is – vervoegd door “I’m Here”. Een nummer waarop Celeste nog maar eens uitblinkt in haar eenvoud.

Het is meteen zoeken naar de emotionele snaar op “I’m Here”, want de piano weet je bijna meteen te ontroeren. Als Celestes sterke stem er dan bijkomt, zijn we verkocht voor de komende drie minuten. De single klinkt redelijk ingetogen en staat vooral sterk in zijn schoenen, ondanks dat er heel weinig aan te pas komt. In de refreinen zingt de Britse zich in de kijker, doordat ze enkele keren hoog uithaalt. De strijkers die er geleidelijk aan aan te pas komen, maken het plaatje compleet. Het is een emotioneel en welgekomen rustpuntje in deze chaotische periode van lockdown. Of “I’m Here” ook die rol zal spelen op Celestes debuutplaat, blijft onduidelijk. Aangezien de single wel ‘per ongeluk’ uitgebracht lijkt te zijn, staat ze nog niet op de tracklist van het album.

Debuutplaat Not Your Muse is vanaf 26 februari 2021 beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste - “There Will Come a Day”

Zelfs als Celeste Waite niet aan de haal ging met de titel van BBC Sound of 2020, was de Britse ongetwijfeld doorgebroken….
LiveRecensies

Samhain 2023 (Festivaldag 2): De dood in de ogen

Zoals dat altijd gaat bij festivals, hoefden we maar met onze ogen knipperen en de laatste concerten waren alweer in zicht. Ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Auder - "we2assume2many2roles"

De Frans-Britse zangeres Lauren Auder kende haar eerste stappen op SoundCloud en stond bekend voor haar inventieve beats en intrigerende raps. Muzikaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.