Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste – “I’m Here”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Veel nieuws rond Celeste vandaag. De Britse sensatie van afgelopen jaar was al een hele tijd aan het hinten naar een debuutplaat, maar vandaag is er (eindelijk) bevestiging. De releasedatum werd ondertussen al verschoven van september, naar januari en nu uiteindelijk naar eind februari. Ook is de naam veranderd van Celeste naar Not Your Muse. We zijn dus blij dat de release helemaal op punt staat, want singles als “Stop This Flame“, “Strange” en “Little Runaway” getuigden van hoge kwaliteit. Vandaag worden die singles uit het niets – effectief zonder enige promotie, wat misschien een beetje vreemd is – vervoegd door “I’m Here”. Een nummer waarop Celeste nog maar eens uitblinkt in haar eenvoud.

Het is meteen zoeken naar de emotionele snaar op “I’m Here”, want de piano weet je bijna meteen te ontroeren. Als Celestes sterke stem er dan bijkomt, zijn we verkocht voor de komende drie minuten. De single klinkt redelijk ingetogen en staat vooral sterk in zijn schoenen, ondanks dat er heel weinig aan te pas komt. In de refreinen zingt de Britse zich in de kijker, doordat ze enkele keren hoog uithaalt. De strijkers die er geleidelijk aan aan te pas komen, maken het plaatje compleet. Het is een emotioneel en welgekomen rustpuntje in deze chaotische periode van lockdown. Of “I’m Here” ook die rol zal spelen op Celestes debuutplaat, blijft onduidelijk. Aangezien de single wel ‘per ongeluk’ uitgebracht lijkt te zijn, staat ze nog niet op de tracklist van het album.

Debuutplaat Not Your Muse is vanaf 26 februari 2021 beschikbaar.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste - "Love Is Back"

In januari werd Celeste uitgeroepen tot BBC’s Sound Of 2020 en een maand later kreeg ze haar meer dan verdiende eerste Brit…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.