Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste – “Little Runaway”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Waar een dik jaar geleden enkel de muziekfreaks al gek werden van Celeste, is de jonge Britse vandaag een vast begrip geworden. Ze is dan ook nog niet zo gek lang bezig, maar haar carrière kreeg afgelopen jaar een gigantische boost toen ze zowel de titel van BBC Sound of 2020 als Brits Critics’ Choice Awards op haar palmares mocht bijschrijven. Met al haar singles bewees Celeste dat ze het in zich heeft om een volgende wereldster te worden. Waar “Stop This Flame” nog swingde, klonk laatste single “I Can See the Change” nog bijzonder betoverend. Normaal gezien zou volgende week haar debuutplaat in de rekken hebben gelegen, maar ook die release werd nu uitgesteld.

Sommige mensen vergelijken Celeste met Adele en op haar nieuwste worp “Little Runaway” bevestigt de Britse wel de vergelijking met de wereldster. Het nummer begint met enkel een emotionele piano, waardoor de jongedame haar stem al vanaf het begin in de spotlight kan plaatsen. Naarmate de single vordert, komen er hier en daar wat nieuwe instrumenten bij kijken die voor een meer bombastisch effect zorgen. Het is pas in het refrein dat de motor van Celeste op volle toeren draait. Langs de ene kant blijven die ‘hallelujahs’ hangen, maar aan de andere kant toont het ook gewoon hoe goed ze wel bij stem is. De percussie wordt steeds harder, waardoor “Little Runaway” heel groots klinkt in zijn eenvoud. De tijden van ‘the next big thing’ zijn duidelijk voorbij, want Celeste bewijst met haar nieuwste worp dat ze is opengebloeid tot een vaste waarde.

Op 15 januari 2021 brengt Celeste haar debuutalbum Celeste uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

899 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Celeste - Not Your Muse (★★★★): Prachtig, puik en pittig

“Strange”, de prachtige compositie waarmee Celeste doorbrak, zorgde ervoor dat ze het bij ons een dik jaar geleden tot Grote Beer van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Celeste - "Love Is Back"

In januari werd Celeste uitgeroepen tot BBC’s Sound Of 2020 en een maand later kreeg ze haar meer dan verdiende eerste Brit…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.