Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NewDad – “I Don’t Recognise You”

De kans dat je nog nooit van NewDad hebt gehoord, is redelijk groot. Toch lijkt het ons dat het niet lang meer zal duren voordat je meer van deze Ierse band te horen krijgt. Het viertal is namelijk goed op weg om een nieuwe indiedarling te worden. Hoe ze dat zullen doen? Wel, ze bezitten enkele leuke dromerige gitaren en een frontvrouw met een pracht van een stem, en zijn vooral muzikaal heel boeiend. De band is ondertussen al bevestigd voor The Great Escape in Brighton; de toekomst ziet er dus florerend uit.

“I Don’t Recognise You” is het laatste nieuwtje dat NewDad voor ons heeft, en het is alweer een heel fijn zweverig nummer geworden. Frontvrouw Julie Dawson neemt ons mee op een fijne reis waarbij we helemaal worden meegenomen op een dromerige trip. Een heel zwoele baslijn zorgt ervoor dat het nummer nooit echt volledig hoeft te escaleren, want de nadruk ligt hem hier op het zweven en dat is iets waar de band heel goed in is. We kunnen namelijk met een portie gitaren eigenlijk al wegzweven zonder dat de band daarbij te voorspelbaar klinkt. Braaf, maar toch genoeg kracht om intens te klinken. Zo windt NewDad ons met “I Don’t Recognise You” om de vinger; en dat ze dat nog vaker mogen doen!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad - "Nightmares"

Na het prijsgeven van eerdere singles “Break In”, “Angel” en “Let Go” krijgen we nu de nieuwste creatie van NewDad: “Nightmares”. De…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

DOPE LEMON @ Ancienne Belgique (AB): Een dopetrain met pit

Sinds 2016 bewandelt de flamboyante Angus Stone deze wereld onder zijn artiestennaam Dope Lemon. In januari bracht hij met Rose Pink Cadillac…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.