Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kookaburra – “Thermodynamics”

In een vorige episode van ‘Kookaburra kwettert de buren doof’ leerden we dat “Darcelo Novaguineae”, naast de Latijnse naam voor een wel erg luide vogel, vooral een veelbelovend staaltje rammelrock was ter voorbereiding op een album vol lekkers. Dry Eyes/White Mice, zoals dat album vanaf 10 december door het leven gaat, is het eerste van het Antwerpse viertal van Kookaburra. Onze honger naar schorre riffs en schreeuwpartijen zagen we de afgelopen paar jaar al gestild met ep’tjes als KidKiteBike, al doet een verschroeiende uithaal zoals de band die op “Thermodynamics” doet wel opnieuw watertanden.

Het is een lekker sappig staaltje garagerock, dat nummer, en lijkt een gejaagde aframmeling van alle verdraaide rotonderwerpen die de fysica rijk is, met de thermodynamica die als paradepaardje de show steelt. De lampen van de versterker staan constant roodgloeiend, en de intro bezorgt de kinderen van de buren, die nog maar net bekomen waren van de fuzztsunami die hen vorige keer overkwam, bikkelharde oorsuizen. De strakheid die het nummer typeert zet zich door tot op het einde, waar je wederom versteld staat dat de energie die Kookaburra vrij zet de kerncentraleproblematiek in België niet kan oplossen. De clip bundelt het spervuur trouwens in een jasje dat geïnspireerd is op Devo en ArbeidAdelt, en dat psychotische plaatje klopt helemaal.

Dry Eyes/White Mice, opgenomen in de Hightime Studio van Thomas Valkiers, verschijnt op 10 december.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
AlbumsRecensies

Kookaburra - Dry Eyes / White Mice (★★★½): De tinnitus nabij

We zouden nog een keer een leuke anekdote kunnen verzinnen over hoe de naam van het Antwerpse Kookaburra verwijst naar een heel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kookaburra - "Dacelo Novaguineae"

Het zou een goede quizvraag zijn: ‘Australische vogel met een oorverdovende, bijna menselijke kreet’. Flap je er nu meteen ‘Kookaburra!’ uit, dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.