Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest – “Decoration”

De Britse postpunkband TV Priest kan in zijn amper eenjarig bestaan toch al een serieus cv voorleggen. Hun eerste singles, van het sarcastisch nationalisme op “House of York” tot de aanzet naar een anarchistische revolutie van “Runner Up”, werden al redelijk wat gedraaid op de Londense radiostations en met een goeie reden. Punk heeft in deze chaotische tijden een vruchtbare ondergrond gevonden en dat vertaalt zich alleszins in de kwaliteit van die scène. Ook de band krijgt goed nieuws, want ze tekenden bij het prestigieuze platenlabel Sub Pop en vieren dit met hun nieuwe single “Decoration”. Elk voordeel heb echter z’n nadeel, want daardoor verhuist de releasedatum van debuutplaat Uppers van november naar 5 februari 2021.

Op deze single krijgen we de meer postkant van postpunkband TV Priest te horen, met de gitaren die zich wat chaotisch en verre van elegant rond het nummer draperen. “Decoration” is iets minder brutaal en rechtlijnig dan vorige singles, maar doet het nog steeds goed door zijn iets meer groovy ritme en instrumentale variatie. Gelukkig geeft de chunky bas het refrein wel terug het gewicht dat we gewoon zijn van een TV Priest-nummer. In de tussentijd is frontman Charlie Drinkwater de oppervlakkigheid van het leven kotsbeu en als er iets is dat TV Priest niet doet, is het wel zich inhouden. Zeker strofes als ‘Real as good as new, as good as old, as good as fake / Did I see the TV adaptation of the latest book craze?’ raken een paar welgemikte zenuwen. Weer een topnummer van de band en ook de bizarre videoclip is het aanschouwen waard!

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

119 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.