Features

Première: The Haunted Youth brengt “Fist in My Pocket” in Farrm-reeks Puurr

Joachim Liebens zit al eens graag in zijn slaapkamer muziek te maken en zo blies hij The Haunted Youth adem in. Waar gitaarriffs normaal gezien samen gaan met synthklanken in de lo-fi pop, krijgen we hem vandaag te horen met slechts een gitaar. Het lied wordt dus op een pure manier gebracht en maakt bovendien ook deel uit van de reeks Puurr, georganiseerd door Farrm. Die organisatie focust zich op Limburgse muzikanten en zo zetten ze nu elke week één iemand in de kijker die een eigen nummer solo brengt. Eerder kregen we al Viggria, Lorana en De Held te horen en vandaag komt daar dus The Haunted Youth bij met een nummer geïnspireerd door advies van zijn oma.

Toen Joachim Liebens vroeger op school zat werd hij soms gepest en daar reageerde hij op met fysieke agressie. De verwarde jongen voelde zich machteloos en op een keer zei zijn grootmoeder: ‘Jongen, elke keer als je wil vechten, maak een vuist in je broekzak’. Zo gezegd zo gedaan en al die jaren later schreef Liebens er een nummer over. “Fist in My Pocket” wordt hier op een intieme manier gebracht en daar neemt de muzikant zijn tijd voor. Instrumentale tussenstukjes worden afgewisseld met een mooie tekst die door een zachte stem wordt gebracht. Aangename muziek, een oprechte tekst en een passende stem, wat wil een muziekliefhebber nog meer?

7 oktober 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief