Features

Première: The Haunted Youth brengt “Fist in My Pocket” in Farrm-reeks Puurr

Joachim Liebens zit al eens graag in zijn slaapkamer muziek te maken en zo blies hij The Haunted Youth adem in. Waar gitaarriffs normaal gezien samen gaan met synthklanken in de lo-fi pop, krijgen we hem vandaag te horen met slechts een gitaar. Het lied wordt dus op een pure manier gebracht en maakt bovendien ook deel uit van de reeks Puurr, georganiseerd door Farrm. Die organisatie focust zich op Limburgse muzikanten en zo zetten ze nu elke week één iemand in de kijker die een eigen nummer solo brengt. Eerder kregen we al Viggria, Lorana en De Held te horen en vandaag komt daar dus The Haunted Youth bij met een nummer geïnspireerd door advies van zijn oma.

Toen Joachim Liebens vroeger op school zat werd hij soms gepest en daar reageerde hij op met fysieke agressie. De verwarde jongen voelde zich machteloos en op een keer zei zijn grootmoeder: ‘Jongen, elke keer als je wil vechten, maak een vuist in je broekzak’. Zo gezegd zo gedaan en al die jaren later schreef Liebens er een nummer over. “Fist in My Pocket” wordt hier op een intieme manier gebracht en daar neemt de muzikant zijn tijd voor. Instrumentale tussenstukjes worden afgewisseld met een mooie tekst die door een zachte stem wordt gebracht. Aangename muziek, een oprechte tekst en een passende stem, wat wil een muziekliefhebber nog meer?

550 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Aili en Ramkot bij de finalisten van De Nieuwe Lichting 2021

Aan het begin van het jaar roept Studio Brussel telkens enkele beloftevolle muzikale acts uit tot winnaar van De Nieuwe Lichting en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle The Haunted Youth - "Teen Rebel"

Wie onze site een beetje volgt, weet dat we de afgelopen week druk bezig zijn geweest met het voorstellen van onze ‘Grote…
FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2021: The Clockworks & The Haunted Youth

Gisteren beten we de spits af van onze jaarlijkse ‘Grote Beren van Morgen’-rubriek waarbij we acht Belgische en acht internationale acts aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.