Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jónsi – “Salt Licorice” (feat. Robyn)

Eind deze week krijgen we eindelijk het tweede soloalbum van Jónsi te horen en dat tien jaar na zijn eerste plaat. De meesten kennen hem allicht als de frontman van Sigur Rós, maar door omstandigheden bracht die band al zeven jaar geen nieuw album meer uit. Toch bleef het gedurende al die jaren niet stil rond Jónsi aangezien hij vorig jaar ook al twee albums uitbracht. De ene met Alex Somers onder de toepasselijke naam Jónsi & Alex en de andere met Carl Michael von Hausswolff als Dark Morph.

Eerder dit jaar kregen we al verschillende voorproefjes te horen van het nog te verschijnen album waaronder “Swill“, “Exhale” en “Cannibal“. Voor die laatste werkte hij samen met niemand minder dan Elizabeth Fraser, die we kennen als frontvrouw van Cocteau Twins en uiteraard ook van het legendarische “Teardrop” met Massive Attack. Deze keer slaat Jónsi de handen in elkaar met Robyn. Die Zweedse zangeres scoorde tien jaar geleden met “Dancing On My Own” een gigantische hit, maar ook op het twee jaar geleden uit gebrachte Honey stonden een reeks sterke nummers.

Jónsi opent “Salt Licorice” en heeft het al snel over Scandinavische pijn, waarna Robyn meteen invalt. De bijdrage van de Scandinavische zangeres doet in ieder geval geen pijn. Haar popbeats worden zonder probleem gemixt met de industriële geluiden die Jónsi eerder liet horen op nummers als “Swill”. “Salt Licorice” is allicht één van de meer toegankelijke Jónsi nummers en ook de zwoele toevoegingen van Robyn vallen in de smaak. Beide Scandinaviërs hebben hun stempel op dit lied gedrukt waardoor het voor zowel fans van Jónsi als Robyn vertrouwd zal aanvoelen.

Vrijdag (2/10) verschijnt Shiver.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 september 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief