AlbumsRecensies

Robyn – Honey (★★★★) “Een verhaal, een gevoel en dansen”

“Dancing On My Own”, in 2010 dansten we er allemaal samen op. De megahit van de Zweedse Robyn werd het (voorlopige) hoogtepunt van haar carrière. Die carrière begon ze op vijftienjarige leeftijd en haar R&B muziek scoorde meteen goed in eigen land. Sindsdien werd elk album net iets bekender dan het vorige en werd Robyn voor veel prijzen genomineerd waarvan ze er verschillende verzilverde. Met “Dancing On My Own” en de bijhorende album triologie Body Talk bereikte ze de top en toen werd het stil.

En het bleef lang stil, maar eerder dit jaar keerde Robyn terug met “Missing U”. Een ode aan haar fans die haar acht jaar lang hebben moeten missen, maar dat missen was blijkbaar wederzijds. Met dit hitje opent ze dan ook haar nieuwe langspeler Honey. U kunt er meteen al uw dansschoenen voor aantrekken, want hiermee loopt de dansvloer vol. “Human Being” is een nummer voor als de dansvloer al bijna leeg is. Het R&B nummer brengt een duistere sfeer met zich mee, maar met “Because It’s In The Music” slaat Robyn eerder de (rustige) discoweg in. Op elk nummer van Honey toont Robyn een nieuwe kant van zichzelf, maar toch heeft elk lied de herkenbare Robyn-sound.

Tijdens “Baby Forgive Me” en “Send To Robyn Immediately” (de twee lopen trouwens naadloos in elkaar over) toont Robyn aan dat ze niet veel nodig heeft om een mooi nummer neer te zetten. De simpele nummers brengen een nachtelijk gevoel met zich mee dat doet verlangen naar meer, meer muziek en meer muziek waarop we kunnen dansen. Het dansbare “Honey” bevindt zich op de juiste plaats in het album. Tijdens dit nummer leven we in het moment onder begeleiding van Robyn haar warme stem. Met haar herkenbare stem vertelt Robyn over het album heen een verhaal dat begint met een gebroken hart, overgaat in nostalgie en opnieuw tot liefde leidt.

Tijdens “In Between The Lines” dansen we rustig verder en tijdens “Beach2K20” bevinden we ons in een lift. Figuurlijk, maar ook vrij letterlijk. Het nummer is waarschijnlijk één van de beste nummers die je ooit in een lift zou kunnen horen. ‘Party, party, party, let’s go party’ klinkt het aan de helft van het ruim vijf minuten durdende nummer en dat gebeurt nog een laatste keer op “Ever Again”. Het negende en laatste nummer zou nog een radio hitje kunnen worden en zo wordt Honey met een goed nummer afgesloten.

Met Honey maakt Robyn een reis door de nacht waarbij ze je gebroken hart herstelt en je een nieuwe geliefde voorschotelt. Het album bevat enkele geweldige nummers, maar Honey is niet het beste werk van Robyn. Het album is wel een samenhangend geheel zonder echte hoogtepunten of dieptepunten. Alle nummers volgen eenzelfde flow, ondanks dat er verschillende genres op de plaat hun plaatsvinden. Met slechts negen nummers weet Robyn een verhaal te vertellen, een gevoel mee te geven en laat ze ons dansen. Als ze in de toekomst naar België komt voor een optreden is er één ding zeker: nobody will be dancing on his own.

FacebookInstagramWebsite

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou - "Honey"

Op commercieel vlak heeft Caribou misschien niet de allergrootste elektronicahits achter zijn naam staan, maar het project van Dan Snaith heeft binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Cafe - "Honey"

Het gaat als een dolle binnen de Nederlandse indiescene met Cloud Cafe. Pas sinds een jaar staat het Amsterdamse viertal samen op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle HONEY - "Bossa Dolce"

HONEY is sinds vandaag niet meer alleen een zeemzoet koosnaampje of een substantie die bijen maken, maar ook het muzikale geesteskind van…