Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jónsi – “Swill”

Na twee maanden lang “Exhale” te hebben platgespeeld, krijgen we een nieuwe single te horen van de frontman van Sigur Rós. Nadat hij de afgelopen jaren enkele omzwervingen gemaakt heeft, spitst Jónsi zich terug toe op zijn soloproject en laat hij zijn artistieke zelve even achter. Artistieke zelve? Jawel, de laatste jaren gaf hij ook het beste van zichzelf in de kunstwereld. Eind vorig jaar nam hij zelfs deel aan een tentoonstelling in Los Angeles met zijn veertiendelige geluidsinstallatie ‘Í blóma‘, wat ‘in bloei’ betekent. Impressionant, klonk het vanuit de kunstwereld. Hopelijk kan hij ons ook zo omverblazen met zijn nieuwe single “Swill”.

Net zoals “Exhale” heeft hij de hulp van A.G. Cook ingeschakeld. Zijn naam begint luider en luider te klinken in de muziekwereld. De 29-jarige Brit werkte al samen met onder andere Charli XCX en meer dan twintig andere artiesten. De heer Cook is te herkennen aan zijn dichte, chaotische arrangementen die vervormde versies van reguliere popmuziek zijn. A.G. Cook en Jónsi lijkt een moeilijke combinatie, maar moeilijk gaat ook. “Swill” begint meteen stevig met een beat die we niet meteen aan de muziek van Jón Þór “Jónsi” Birgisson zouden toeschrijven. Jónsi maakt een aardverschuiving mee waarbij hij vanuit het alternatieve en experimentele halfrond vertrekt en zich nestelt in het iets commerciëlere gedeelte van de muziekwereld. Het liedje verzuipt een beetje door de vele elektronische twisten en de misvormde stem van Jónsi die duidelijk niet helemaal tot zijn recht komt. Aan de Ijslandse nachtegaal zijn stem moet je niet veel veranderen, laat dat een les zijn. De combinatie van de twee heren leek moeilijk en blijkt moeilijk te zijn. Toegankelijker is het allemaal wel, maar laat juist dat hetgene zijn waar we bij Jónsi niet naar op zoek zijn.

Deze nieuwe single werd ook vergezeld van een albumaankondiging op Jónsi’s sociale mediakanalen. Het nieuwe album Shiver zal vanaf 2 oktober te beluisteren zijn.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.