Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jónsi – “Swill”

Na twee maanden lang “Exhale” te hebben platgespeeld, krijgen we een nieuwe single te horen van de frontman van Sigur Rós. Nadat hij de afgelopen jaren enkele omzwervingen gemaakt heeft, spitst Jónsi zich terug toe op zijn soloproject en laat hij zijn artistieke zelve even achter. Artistieke zelve? Jawel, de laatste jaren gaf hij ook het beste van zichzelf in de kunstwereld. Eind vorig jaar nam hij zelfs deel aan een tentoonstelling in Los Angeles met zijn veertiendelige geluidsinstallatie ‘Í blóma‘, wat ‘in bloei’ betekent. Impressionant, klonk het vanuit de kunstwereld. Hopelijk kan hij ons ook zo omverblazen met zijn nieuwe single “Swill”.

Net zoals “Exhale” heeft hij de hulp van A.G. Cook ingeschakeld. Zijn naam begint luider en luider te klinken in de muziekwereld. De 29-jarige Brit werkte al samen met onder andere Charli XCX en meer dan twintig andere artiesten. De heer Cook is te herkennen aan zijn dichte, chaotische arrangementen die vervormde versies van reguliere popmuziek zijn. A.G. Cook en Jónsi lijkt een moeilijke combinatie, maar moeilijk gaat ook. “Swill” begint meteen stevig met een beat die we niet meteen aan de muziek van Jón Þór “Jónsi” Birgisson zouden toeschrijven. Jónsi maakt een aardverschuiving mee waarbij hij vanuit het alternatieve en experimentele halfrond vertrekt en zich nestelt in het iets commerciëlere gedeelte van de muziekwereld. Het liedje verzuipt een beetje door de vele elektronische twisten en de misvormde stem van Jónsi die duidelijk niet helemaal tot zijn recht komt. Aan de Ijslandse nachtegaal zijn stem moet je niet veel veranderen, laat dat een les zijn. De combinatie van de twee heren leek moeilijk en blijkt moeilijk te zijn. Toegankelijker is het allemaal wel, maar laat juist dat hetgene zijn waar we bij Jónsi niet naar op zoek zijn.

Deze nieuwe single werd ook vergezeld van een albumaankondiging op Jónsi’s sociale mediakanalen. Het nieuwe album Shiver zal vanaf 2 oktober te beluisteren zijn.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hyd - "Breaking Ground"

PC Music is in de popwereld een echt begrip en staat voor velen synoniem voor kwalitatieve popmuziek. Hayden Dunham zorgde er in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle fantom - "Illuminati"

Als naïeve pubers dachten we dat muziek die als pop gelabeld werd automatisch eenvoudig en mainstream was. Onze ontdekking van artiesten zoals…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jónsi - Obsidian (★★★): Een verrassing met hoogtes en laagtes

Als een donderslag bij heldere hemel is daar de derde langspeler van Jónsi. Obsidian komt vanuit het niets. Omdat zijn band Sigur Rós…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.