Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cesar Quinn – “SMOKE” (feat. Youniss)

© CPU – Jan Van Hecke

Omwille van debuutalbum Opal, dat alweer dateert van 2021, wordt Cesar Quinn weleens met King Krule en Radiohead vergeleken. Daarop behield ze een melange van psychedelische indie, jazz en postpunk. Dankzij haar muzikale kunsten werd de band datzelfde jaar gekroond tot Oost-Vlaamse winnaar van Sound Track. Echter waren wij al wat eerder over de streep getrokken; na het horen van Cesar Quinns debuutsingle “Ruby” waren we van haar talent overtuigd en benoemden we kwartet tot ‘Grote Beer van Morgen’. Het viertal stapt nu enkele jaren later van de spirituele energieën van Opal af. Met de nieuwe single “SMOKE” opteert ze voor alternatieve hiphop als vervanger. De band nodigde experimentalist Youniss uit, die het nummer mee inzong en produceerde.

Het lijkt wel alsof “SMOKE” een eerste kennismaking moet zijn met Cesar Quinns alter ego. Ze kiest met dit nummer voor een venijnigere opstelling dan we van haar gewend zijn. Samen met tegenspeler Youniss laat kernfiguur Frederik Daelemans zich van een rebelse kant zien door nijdige steken uit te delen – ‘spitting bars’, zoals dat in de internetcultuur heet. Dat doen ze vlekkeloos en met overtuiging, waardoor het aangenaam klinkt om naar te luisteren. Qua sound horen we een onverwachte, verrassende mix aan geluiden. Het is een samenspel van een stevige baslijn en scherpe gitaren met allerlei elektronische klanken. De experimentele invloeden zijn merkbaar aanwezig. Zo horen we ook een snerpend geluid dat aan de draaiende wieken van een helikopter doet denken. Toch is dat oorspronkelijke jazzy element van de band niet volledig verdwenen. In combinatie met de urban hiphopstijl zorgt dat voor een intrigerende opvoering. Cesar Quinn lijkt een nieuwe richting in te slaan, die ons geneigd maakt te volgen en te zien waar die heen leidt.

Op woensdag 8 mei zal Cesar Quinn het podium delen met The Christian Club in het café van Kavka Oudaan. Diezelfde week zal de band ook in Gent te vinden zijn voor een show in Trefpunt, met het gezelschap van Elias. Er staat nog meer op de agenda: op 12 juli speelt Cesar Quinn in het Oostendse kunstencentrum KAAP,  een week later op Gent Jazz. Op 13 september staat nog een concert gepland in Snuffel Hostel in Brugge, waar je ook Ciggy Sunday aan het werk kan zien.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 2) @ Trix: Stevige koers vooruit

Na een succesvolle startdag van showcasefestival We Are Open tekenden we gisteren weer present voor de tweede dag. Opnieuw stond er een…
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Oost-Vlaanderen @ Kunstencentrum Vooruit (Oost-Vlaanderen)

In Oost-Vlaanderen verzamelde het beste van het beste uit de voorrondes zich in de cultuurtempel van cultuurhoofdstad Gent. Onze honger naar talent…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de winnaars van Sound Track 2021!

Overal in Vlaanderen vonden dit weekend de finales van de tweede editie van het kansenparcours Sound Track plaats. In de Hasseltse Muziekodroom,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.