Nieuwe singles

Nieuwe single YUNGBLUD – “god save me, but don’t drown me out”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Heeft YUNGBLUD nog een introductie nodig? De Britse energiebom begon in 2018 nog maar aan zijn veroveringstocht en is nog lang niet uitgesprongen. Zeker in België en Nederland geniet Dominic Harrison van veel aandacht en maakt hij hier bijgevolg ook minstens twee keer per jaar een podium onveilig. Zijn fans krijgen dus kansen genoeg om hem aan het werk te zien en dat doet de Brit telkens zienderogen goed. De muziek van YUNGBLUD onderging de laatste maanden nochtans grote veranderingen. Waar hij de gitaren nog lekker liet scheuren op zijn eerste nummers, neigde hij de afgelopen tijd steeds meer naar de elektronica. Vandaag maakte de Brit de releasedatum van zijn tweede album bekend, maar echt overtuigen konden de singles nog niet. Het elektronisch getinte “weird!” en het rockende “strawberry lipstick” zijn van de partij, maar gelukkig laat hij zijn samenwerking met Denzel Curry achterwege.

Weird! verschijnt over een kleine twee maanden, en om dat te vieren laat YUNGBLUD vandaag al “god save me, but don’t drown me out” op de wereld los. Het is dan ook geen verrassing dat dat nummer ook weer helemaal anders klinkt dan zijn vorige singles. De gitaren werden terug van onder het stof gehaald, maar zijn minder prominent aanwezig dan gehoopt. Toch kan de nieuwste worp van de Brit ons overtuigen. Zijn nieuwste single werd een gepolijste poprocksong, waarop Harrisons stem in de spotlights wordt gezet. In de refreinen komt die het meest tot zijn recht, als hij uitroept hoe hij zijn leven niet wil verspillen omdat hij – volgens de huidige maatschappij – niet normaal is. Een mooie boodschap, die hem ongetwijfeld weer een hele hoop fans zal opleveren. Op “god save me, but don’t drown me out” weet YUNGBLUD zijn bombastische sound van de begindagen te combineren met een hedendaagse poppy touch. Hoewel we dus niet echt overtuigd raakten van zijn vorige singles, doet de Brit ons dankzij dit hoopvol nummer toch uitkijken naar november.

YUNGBLUDs langverwachte tweede album Weird! verschijnt op vrijdag 13 november! De albumcover en tracklist vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Albumcover:

Op elk nummer toont YUNGBLUD een andere kant van zichzelf, die weerspiegelt in telkens een ander karakter. Al die personages worden op de albumcover naast elkaar afgebeeld.

Tracklist:

 1. teresa
 2. cotton candy
 3. strawberry lipstick
 4. mars
 5. superdeadfriends
 6. love song
 7. god save me, but down drown me out
 8. ice cream man
 9. weird!
 10. charity
 11. it’s quiet in beverly hills
 12. the freak show

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hated”

We betwijfelen of het nog nodig is, maar aan wie de voorbije jaren de Belgische festivals en hitlijsten vermeed, stellen we graag…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Lowlife"

Afgelopen weekend scheurde Dominic Harrison met een topsnelheid over de Nürburgring. Niet alleen figuurlijk in de vorm van een energieke show op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.