Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Strawberry Lipstick”

Wie YUNGBLUD kent, weet dat de 22-jarige Britse pop/punkartiest geen blad voor de mond neemt. Hij gebruikt zijn platform en muziek om problemen aan te kaarten waarmee de ‘the underrated youth’ te maken krijgt. Zijn albums bevatten dan ook enkele nummers zoals “Machine Gun (F**k The NRA)” en “Hope For The Underrated Youth” met een sterke politieke boodschap in verwerkt. YUNGBLUD groeide de voorbije jaren op tot een stem voor zijn generatiegenoten, en bracht zijn boodschap reeds enkele keren live tot in België. Dit jaar zou daar ook weer een tussenstop op Rock Werchter bij gezeten hebben. Enkele weken geleden werd het, ondanks YUNGBLUD’s gewoonte, verdacht stil op de sociale media accounts van de artiest. Hij verwijderde alle foto’s van zijn Instagramaccount en teasede ons met een afbeelding van een aardbei als profielfoto. Enkele dagen later kwam daar een video met de bevestiging van een nieuwe single bij. Die nieuwe single vuurde YUNGBLUD vandaag op ons af.

Hoewel YUNGBLUD op zijn vorige single “Weird” vooral met elektronische geluiden aan de slag ging, grijpt hij op “Strawberry Lipstick” terug naar zijn gitaar. En daar worden we vanaf de eerste seconden mee overspoeld. Bij de eerste luisterbeurt klinken de gitaren nogal overweldigend, maar na een tweede keer luisteren valt alles op zijn plaats. Het repetitieve ‘Take it easy, take it easy’ in het refrein zorgt er dan weer voor dat het nummer blijft steken. YUNGBLUD omschrijft zijn nieuwste single als een voorbode voor een album vol energie en aan die energie ontbreekt het zeker niet in “Strawberry Lipstick”. Het nummer “Strawberry Lipstick” komt gepaard met een videoclip die om 18u te bekijken is op Youtube.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

YUNGBLUD @ Kavka Zappa: Cadeautje voor de trouwe fans

YUNGBLUD behoort tot de meest besproken en spraakmakende artiesten van het moment. Vorig weekend haalde hij de media nog toen hij op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne & YUNGBLUD - “I’m A Mess”

Poppunk. Je bent ervoor of ertegen, maar je kan er niet omheen dat het genre vandaag de dag terug gigantisch populair is….
AlbumsFeatured albumsRecensies

YUNGBLUD - YUNGBLUD (★★½): Weinig peper in de soep

Twee woorden: Brit en energiek. Wie dit jaar op zaterdag rond etenstijd op de wei van Rock Werchter stond, kon deze twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.