Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD & Denzel Curry – “Lemonade”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Britse energiebom YUNGBLUD ontpopte zich in een mum van tijd tot een van de nieuwste, populairste dingen die het muzieklandschap te bieden heeft. Een belangrijke oorzaak daarvan is dat de man zich in de bres gooit voor werkelijk iedereen. Het maakt hem allemaal niets uit wie je bent of waar je voor staat, voor YUNGBLUD is iedereen perfect. Dat siert de Brit en dat vertaalde zich dan ook in naamsbekendheid. Per nummer dat Harrison uitbracht, zag hij de grootte van zijn podium exponentieel toenemen. Om zijn fanbase tegemoet te komen, moet hij dan ook tot het uiterste blijven gaan. Daarom komt er binnenkort alweer een nieuwe langspeler aan.

Van dat tweede album kregen we met “Weird!” en “Strawberry Lipstick” al twee zeer uiteenlopende voorsmaakjes. Waar de elektronica op die eerste nog een belangrijke rol speelde, sloeg YUNGBLUD op die andere zijn gitaar alweer kapot. Het blijft dus een beetje koffiedik kijken wat we kunnen verwachten van album nummer twee, maar de fruitige lijn trekt de Brit in elk geval door.

Na de aardbeien vorige maand is het nu de beurt aan citroenen. Op zijn nieuwste “Lemonade” doet YUNGBLUD het met Denzel Curry. Dat betekent dus dat de man dit keer weer een andere richting uitgaat. Geen gitaren of beats, maar rap. Hoewel Harrison in het verleden al bewees dat dat genre hem wel afgaat, slaat hij op zijn nieuwste worp de bal redelijk mis. Op het nog geen drie minuten durende nummer gebeurt eigenlijk niet al te veel. De single opent met enkel een sterk bewerkte YUNGBLUD, maar bouwt geleidelijk aan op. De Brit geeft wederom kritiek op de maatschappij met op de achtergrond een average beat. Af en toe komt er wel een poging tot een bombastische twist, maar daar blijft het voorlopig bij. Als Denzel Curry de microfoon overneemt wordt duidelijk dat het nummer hem veel beter ligt. Op het einde krijgen we dan eindelijk de energie die we doorheen “Lemonade” misten, maar dat is slechts van korte duur. Live zal het waarschijnlijk veel beter tot z’n recht komen, maar de studioversie kan ons niet helemaal overtuigen.

Alweer een nieuwe kant van YUNGBLUD dus, waardoor het niet duidelijker wordt wat we van zijn tweede plaat kunnen verwachten. Er zit trouwens nog een opvallende samenwerking aan te komen, want de Brit hintte ook al naar een samenwerking met Bring Me the Horizon.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “Hated”

We betwijfelen of het nog nodig is, maar aan wie de voorbije jaren de Belgische festivals en hitlijsten vermeed, stellen we graag…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry - "BLOOD ON MY NIKEZ" (feat. Juicy J)

Denzel Curry is niet op zijn mond gevallen, maar als arrogant kan je hem moeilijk bestempelen. De Amerikaanse artiest durft op Twitter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.