LiveRecensies

TheColorGrey, IKRAAAN, Chibi Ichigo & MEYY @ OLT Rivierenhof: De heilige viervuldigheid

© CPU – Nathan Dobbelaere

De livesector heeft de afgelopen maanden heel wat moeten slikken, maar des te blijer zijn we dat heel wat organisaties creatief met de maatregelen omgaan en toch met leuke nieuwe initiatieven komen. Zo lanceerde OLT Rivierenhof dit jaar de concertreeks ‘Take Care’, waarbij helemaal conform de richtlijnen tot 400 muziekliefhebbers kunnen genieten van gevestigde waarden en opkomend talent van eigen bodem. Gisterenavond prijsde het publiek zich gelukkig met shows van de heilige viervuldigheid van de Belgische r&b- en hiphopwereld.

De zon had beslist om in de avond toch nog buiten te komen en bleek bij het ondergaan het geschikte decor voor MEYY te zijn. De jonge zangeres lanceerde zichzelf op een impressionante wijze met haar ep Spectrum en ook live kwam deze weer helemaal uit de verf. De bassen kwamen iets harder binnen en haar stem nam de mooiste kronkels, die soms je adem lieten stokken. Nummers zoals “Angelic Lies“, “Common Love” of “Words Like Weapons” zijn stevige fundamenten waarop MEYY in de toekomst verder kan bouwen en wellicht ook buiten onze landsgrenzen nog wat fans zal scoren. Althans dat gevoel houden we eens te meer over na haar fijne liveset.

De vibe die MEYY schepte, werd door Chibi Ichigo op haar volledig eigen wijze doorgetrokken. Indruk maken deed ze recent nog met haar tweede ep BLOEI, waarop ze voor het eerst in het Nederlands zingt en naar eigen zeggen het schild waarachter ze schuilde opbergt. Het zorgde voor nieuw zelfvertrouwen en een extra intrigerende liveshow, waarmee ze diep in haar ziel liet kijken. “BANGZOET” of “BLOEI” kwamen live nog oprechter over en ook de Russische nummers hakten er nog een beetje dieper in ondanks we er weinig van verstonden. Chibi Ichigo straalde heel wat rust uit tijdens haar set, maar we zijn er zeker van dat heel veel mensen, waaronder wijzelf, wild zijn van hetgeen ze ons gisterenavond voorschotelde.

De zon had tegen negen uur al afscheid genomen toen IKRAAAN het OLT in bedwang nam. Gehuld in een ravenzwart pak en gewapend met haar fascinerende stemgeluid, zette ze weer een show neer waar weinig op aan te merken valt. IKRAAAN weet ontzettend goed hoe ze een publiek helemaal in haar ban krijgt. “Hypnose”, “Reflectie” of “Alleen” misten hun effect zeker niet en zorgden voor een oase aan stilte bij het publiek. De oprechtheid, eigenheid en puurheid van de performance doen gewoon iets met een toeschouwer. Op naar dat debuutalbum, waarmee ze zichzelf wellicht helemaal in de kijker zal spelen.

TheColorGrey was niet alleen de enige man op de line-up gisterenavond, maar was ook meteen de meest ervaren performer en had naar goede gewoonte zijn vijfkoppige liveband mee. Recent bracht hij zijn tweede album OVERCOME uit, wat uiteraard uitvoerig aanbod kwam in één van zijn weinige liveshows van de zomer. Het waren echter zijn oudere nummers zoals “Options”, “On & On” en “Need To Know” die met de volledige aandacht gingen lopen en op het meest respons bij het publiek konden rekenen. De liveband blijft voor TheColorGrey een ontzettend grote toegevoegde waarde, want ze geven de nummers van de Belgische rapper en zanger nog wat extra karakter.

Iedereen die twijfelde over de toekomst van de Belgische r&b en hiphopscene kon gisterenavond weer opgelucht tot adem komen, want de vier acts lieten op hun geheel eigen manier zien tot wat ze in staat zijn. MEYY liet zich van haar meest zwoele kant zien, Chibi Ichigo betoverde zowel in het Russisch als Nederlands, IKRAAAN bracht het OLT in hypnose en TheColorGrey zorgde finaal voor de juiste grooves die uitnodigden tot dansen. Eén gevoel overheerste bij de thuisweg: hou jullie allemaal aan de maatregelen zodat we hopelijk weer snel volop kunnen genieten van deze fantastische acts.

1383 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "Paranoia"

Wie afgelopen zomer op een of ander alternatief festival was, had een relatief grote kans om Chibi Ichigo op de affiche te…
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.